Det finns ingen bajs i tårtan
avDagens Nyheter slog 1986 på stort på en löpsedel: ”Inget har hänt”. Det hela handlade om att det trots ett uppenbart behov så fanns det fortfarande ingen beredskap inför ett eventuellt strömavbrott.
Jag vet inte hur många lösnummerköpare det lockade, sannolikt inte särskilt många, men att en icke-nyhet (absolut inget hade ju hänt!) blir en nyhet är ingen nyhet. (Jodå, jag fattar att utevaron av en aktiv handling KAN vara en nyhet, som att brandkåren INTE dök upp trots att de hade blivit larmade, och trots att det brann som fasen i en träkåk) I vilket fall, idag damp det ner ett mejl om en nyhet som inte borde vara en nyhet. Rubriken löd:
”Inga farliga bakterier i Almondys tårtor”
Okej, då vet vi det. Fast det hade väl ändå varit skönare om det hade varit givet att Almondy aldrig har farliga bakterier i sina tårtor. Att det inte skulle ha varit en nyhet att deras tårtor inte innehåller bakterier, att det självklara skulle vara… Äsch, ni fattar.
Men döm om min förvåning när sedan IKEA – på samma tema – klargör:
IKEA: ”Tårtbakterierna kommer inte från bajs”.
Alltså jag fattar inte. Varför skulle det finnas ett samband mellan bajs, bakterier och tårtor? Borde det vara så, eller?
Jag måste ha missat något.