Startsida / Inlägg

Okej Boss, här kommer den!

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

För en vacker bild på den här skapelsen, scrolla till den 30 mars.

Dorthys kassler
4 personer

500-600 g benfri kassler
150 g vitlöksmjukost, gärna Boursin
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 dl finklippt persilja
3 plattor smördeg
1 ägg till pensling

Gör så här:
1. Skiva kasslern.
2. Blanda vitlöksost, crème fraiche och finklippt persilja till en jämn crème.
3. Fördela crèmen (bred på) på kasslerskivorna och stapla upp dem i en ugnsfast form.
4. Lägg ut smördegsplattorna och kavla ihop dem till en bred rektangel. Täck sedan kasslern med smördegen, som ett lock. Pensla med ett uppvispat ägg. Ställ in formen i ugnen, 225 grader, och grädda i 25 minuter.