Startsida / Inlägg

Länge leve kolen

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Nu börjar det hetta till på riktigt, och jag känner mig laddad för strid. Anledningen? Det här pressmeddelandet:

”AGA Gas AB – 2013-06-19 08:33

Allt fler svenskar väljer att grilla med gasol, och nu när grillsäsongen sätter igång är det hög tid att kontrollera utrustningen och bättra på grillkunskaperna. AGA har listat tips på hur du grillar säkert med gasol i sommar. – Att grilla med gasol har många fördelar jämfört med att grilla med kol. Det går snabbt att komma igång och det är enkelt att reglera temperaturen. Dessutom slipper du kolrester och miljöfarliga tändvätskor, säger Niklas Månsson på AGA Gas.”

Den gode Månsson har från sin synvinkel säkert inte helt fel, men han glömde tillägga att du också slipper en massa god smak på köttet också. Du slipper den där förväntan som sakta byggs upp när kolbädden förvandlas från glödande orange till grillfärdigt grå. Du slipper den där folkölen i näven när smaklökarna förbereder sig för grillfest, du slipper… ja, ni fattar.

Min poäng är: gasol må vara snabbt, men vem fan har bråttom när man ska grilla? Är det inte själva poängen att INTE ha bråttom just då? Eller är det jag som inte hänger med?