Snacksen som förbryllar
avFör ett par månader sedan träffade jag OLW:s smakexpert Len-Marie Fält och hon berättade att de hade provat enormt många olika smaksättningar på chips. Grill, lök och sour creme i all ära, de funkar bra, men hon berättade att de också hade provat chips med smak av pepparkaka och blåmögelost och med smak av köttbullar och lingonsylt, och ingen av de kombinationerna trodde hon särskilt mycket på. Hon sa också att smakerna skiljer sig väldigt mycket från land till land. Vi i Sverige är rejält konservativa, medans andra befolkningar är mer liberala. Och för den som inte skulle tro på det, här bjuder jag på en kavalkad på chipspåsar jag hittade i en fransk affär:
Vad sägs om kycklingsmak?
Eller föredrar du kebab?
Eller kanske högoddsaren osthamburgaresmak?
En sak vet jag i alla fall säkert, varken Gugge eller Bosstofer (fast den rackarens avsky mot allt vad getost heter ska jag ta itu med en annan gång) skulle ta i den här påsen ens med tång: