Startsida / Inlägg

Tungvrickaren Fideua levererar

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Spanjorerna har sin paella, och valencianarna (som med viss tvekan också kallar sig för spanjorer, först och främst är de ”valencianos”) har sin nudelvariant – fideua (över antingen u:et eller a:et ska det sannolikt vara en liten apostrof eller liknande, men det har jag glömt bort). Korta nudlar kokas/steks i en stor panna tillsammans med saffran, smulat lagerblad och lite annat smått&gott i kryddväg. Sedan blandar man i räkor, musslor, bläckfisk och vad man har i skaldjursväg. En rejäl klick aioli (vitlöksmajonnäs) ska det också vara till. Gott som få och lätt som ännu färre att göra hemma. Så här såg det ut på vårt middagsbord igår kväll (där jag för säkerhets skull förstärkt med lite stekt kyckling som tillbehör):

Skärmavbild 2013-06-24 kl. 22.37.24