Startsida / Inlägg

En kavalkad i spanskt gott

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Spanien i ett nötskal. Gott grillat:

Skärmavbild 2013-07-17 kl. 08.44.59

Överst syns bläckfisk och underst köttbiten som såg ut så här i original:

Skärmavbild 2013-07-17 kl. 08.45.19

Rejält med insprängt fett som synes. Grillmästare Paolo bjussade för övrigt på ett tips när det kommer till tjocka köttskivor som ska grillas. Som avslöjas på den övre bilden ställde han köttskivan lite på högkant, den fick stöd av en järnbit (som såg ut som en stor klo), på gallret. Detta för att fettet skulle få smälta in i köttet under början av grillningen, istället för att smälta rakt ner i glöden (som det ju gör om man lägger skivan platt på gallret). På slutet lade han köttskivan platt på gallret några minuter för att få en finfin stekyta.

För den som är intresserad kan jag avslöja att biffen vägde 550 g och blev Allystuffs middag.