Startsida / Inlägg

A&A vann i smaken

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Taste of Stockholm badade i solljus i helgen, själv var jag där i fredags. Konceptet med att provsmaka små rätter från finkrogarna är givetvis en hit, även om det knorrades rätt mycket på sina håll över att först behöva betala ett par hundralappar för att komma in på området och sedan slanta upp ytterligare 60-100 kronor per rätt.

Själv fastnade jag för 19 glas, krogen i Gamla Stan, som bjöd på en rad delikatesser med ankkebab, lensaltad gris (kommer tyvärr inte ihåg namnet på grisrasen) och en blodkorv, Morcilla, i spetsen. Jag provade de två sistnämnda och gillade båda skarpt. Men samtidigt korade en jury en festivalens mästarnas mästare och då kammade Östersunds-Peter&Co noll:

Adam & Albin Matstudio vann ”Best of Taste”

Under den gastronomiska festivalen Taste of Stockholm i helgen vann Adam & Albin Matstudio priset ”Best of Taste”. Det är en utmärkelse för den bästa rätten under festivalen. Vinnarrätten bestod av en grillad majskolv med tryffel, rökt smör och chilipulver.

I juryn för ”Best of Taste” ingick grillfantasten Jonas Cramby, chefredaktören för Gourmet Tove Oskarsson Henckel samt tidigare världsmästaren i sommellerie Andreas Larsson.

Juryns motivering var: ”En enkel festivalrättsklassiker som tryfflerats till en dignande smaksensation. Förenar både finess och dekadens samt väcker barnet inom oss.