Startsida / Inlägg

Ett kryddigt krogtips

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Gröna Lund har stängt för säsongen, men i fredags kväll öppnade de upp för en endaste konsert – In Flames. Och det var otroligt bra, att de öppnade alltså, för In Flames levererar alltid.

Men det var också kallt som få, trots att bandet brända av all tänkbar pyroteknik, så när Balken och jag kom tillbaka till Slussen (med färjan från Djurgården) letade vi snabbt upp en krog i närheten. Vi siktade mot Eken, men halvvägs dit fanns ett annat ställe. Det visade sig heta Blå Dörren och var en fullträff. Öl och mat, javisst, men snapsarna!

Mannen bakom disken blandar själv husets snaps och han sparar inte på fantasin. Dill-, drottning- och en massa andra godsaker. Själv fastnade jag för en pepparrotssnaps, som precis som namnet avslöjar var rent brännvin kryddat med pepparrot (och bara pepparrot). Solo (med endast öl som sällskap) var den spännanden och väldigt udda, men jag kan sätta mitt bästa köksförkläde på att den blir fantastisk ihop med sill eller gravad lax. Och det lär ju inte vara så svårt att testa, det behövs ju bara en bit pepparrot och brännvin.