Startsida / Inlägg

Söndagssmask de luxe

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Jag har noterat att det just på söndagskvällarna (av någon anledning, förmodligen har det att göra med att man kan gå och fundera på söndagsmiddagen i lugn och ro ganska så länge) vankas rejäla godsaker hemma. En slatt rödtjut brukar vara kvar från fredag eller lördag och då krävs det ju lite schysst käk till.

Well, dagens middag: Lammytterfilé med varm kålsallad (strimlad vitkål, krossade cashewnötter, olivolja, ett par nypor salt och en bit, cirka 40 g, blåmögelost, i det här fallet fantastisk Cabrales från spanska Asturien, som fick smälta i under omrörning. Sedan slängde jag i en skiva rågbröd i tärningar eftersom jag hade överdoserat osten och behövde dryga ut med något, och det blev faktiskt riktigt gott. Några strimlor svartkål hade jag också i förresten) och klassisk klyftpotatis. Fan så gött! Come on måndag, jag är redo!

Skärmavbild 2013-09-15 kl. 23.05.32