Startsida / Inlägg

En bäver på bordet

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Ingen har väl missat att det är högsäsong för julbord. Varenda krog med en gnutta självaktning (?) bjuder på Jansson, skinka, sillar och dillar. Och för att inte bli en i mängden och glömmas bort bland allt det goda finns det vissa som sticker ut. Tyrol, till exempel, de har hållit på med vilt som specialitet i 30 år. Se här:

Älgsallad och bäverkorv på Tyrols Vilda Julbord

I år har Tyrols Vilda Julbord bjudit matgästerna på vilda delikatesser från norr i 30 år. Varje år introduceras flertalet nya smaker på det traditionella julbordet. Årets nyheter består bland annat av älgsallad, bäverkorv och blåbärsglögg.

Den 21 november till 21 december är det dags för Tyrols Vilda Julbord som i år firar 30 år. Med parollen ”från natur till tallrik” har man dukat upp de finaste råvarorna och de mest spännande vilträtterna sedan 1983. Tyrols Vilda Julbord har sitt ursprung i den storslagna naturen i Lappland, det som ibland kallas för Europas sista vildmark, och erbjuder spännande smakupplevelser från norr blandat med traditionella julrätter. Maträtterna innefattar bland annat de klassiska björnköttbullarna, älgstek, kåtarökt fjällröding, souvasbakad lax och åkerbärsglass. Sedan tre år tillbaka har man även en vegantallrik där det finns alternativ till både sill, varmrätt och efterrätt.