Lakrits – det nya heta
avDet här med trender i mat är riktigt lurigt. Vad kommer att slå igenom? Vad försvinner och vad… Ja, ni fattar. Mycket talar för att starka kryddor är på frammarsch, kanske asiatiskt som Food&Friends trendrapport spådde för någon vecka sedan. Men oavsett trend skulle jag vilja ta upp tråden från en trend som aldrig blev någon trend, men som i min värld är en trend. Det handlar om lakrits i maten och nyss blev jag bönhörd:
Santa Marias nyhet sitter som en smäck i min kryddhylla (men varför de hade skickat den till Kristofer-som-inte-blir-bra-på-bild och inte till mig som ju skriver om mat förstår jag inte, tur att jag fick den ändå) just eftersom den innehåller lakrits. På burken står att den är perfekt till vilt och nötkött och jag kan bara hålla med. Lakritsen rundar av en köttgryta helt perfekt, den ger lite sötma och är på samma gång tillräckligt udda för att sticka ut och göra en maträtt intressant. Smaken sitter dessutom kvar länge och man vill bara ha mer och mer. Så try it you’ll like it!