Startsida / Inlägg

Ett knäcke som knäckte

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Hade jag varit lite mer alert så hade jag kunnat bjuda på en bild på ett rejält gott fröknäcke (som vi nyss fikade på) men här är i alla fall receptet på det hela: ett frasigt knäcke i Erikas tappning.

SUPERENKLA FRÖKNÄCKET (2 plåtar)

 1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl krossat linfrö
1 dl sesamfrö
1 dl kokosflingor
2,5 dl mandelmjöl (kan uteslutas, det ni åt nyss hade inget mandelmjöl, utan istället 1 dl kokos, 1 dl pumpakärnor och 1/2 dl solrosfrön extra utövöer det som står ovan)
1 msk fiberhusk
2 tsk salt
1-2 tsk honung
5 dl kokande vatten
Blanda alla torra ingredienser. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Häll kokande vatten över fröblandningen, tillsätt honungen och mixa väl. Dela upp smeten på de två plåtarna och bred ut den så tunt du kan. Grädda i 150 gr (varmluft) i ca 1 tim, 15 min. Knäcket ska vara gyllenbrunt och genomgräddat. Ta ut plåtarna och låt svalna. Bryt upp i bitar och njut! Har du inte varmluftsugn, dela satsen och grädda en plåt istället.
Lycka till!
Erika
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB