Back in business!
av”God Jul och Gott nytt år” har passerat, vardagen är tillbaka och nu jädrar är det 2014 minsann.
Ledigheten (den blev rejält lång i år) inleddes med redaktionens julfest på pålitliga 19 Glas i Gamla stan. Bläckfiskarmar, sjöborre (gott men mysko konsistens), parmesandumplings, tiramisù och en liten ostbricka sköljdes ner med en massa vitt- och rödtjut. En av ostarna var av stilen kittost, rullad i salt, och jösses vad den luktade (och smakade). Som en färsk tunna på valfritt utedass. Jag säger härmed tack och adjö till kittost, mina smak- och doftlökar pallar inte mer.
Sedan en massa übergod julmat hos Syster Yster i Öja (som ligger utanför Gemla som i sin tur ligger utanför Växjö som i sin tur ligger söder om Stockholm) och en oväntat delikat grillbuffé på Vida Arena (där Växjö Lakers lyckades spöa Örebro, fast själv var jag mer intresserad av grillbuffén och resultattavlan som visade att Leksand gav AIK på nöten, tjohooo!).
Sedermera nyårsafton i Bromma hos Boss Von M där vi hade delat upp matlagningen i tre lag. Mitt lag (bestående av mig själv, jag har alltid haft svårt att dela på matlagningen, antingen gör jag det solo eller så gör jag det inte alls) kokade ihop en soppa på långbakad lök (8 h i ugnen på 125 grader), sherry, äpplen och grädde. Huvudrätten var en japanskinspirerad oxfilé med sellerimos och efteråt ett helt gäng efterrätter med klassiks Gino som kronan på verket.
Och dagens lunchlåda bjuder på vegopaj från frysen. Japp, det är vardag igen.