Hot stuff i stekpannan
avDet händer inte ofta (jag är otroligt kritisk mot min egen matlagning nämligen) men ett par gånger har jag blivit rejält nöjd med matlagningen hemma. Först i fredags kväll:
Ryggbiff marinerad i Hp-sås, rosmarin, olja, tomat och lite vinäger (har för mig att jag hade lite chilisås också) med potatismos (gratinerad med cheddar, fast det syns väl inte på bilden?) och ugnsbakade morötter. Rent, fräsch och jäkligt gott.
Igår kväll (tyvärr glömde jag ta en bild) gjorde jag stora (cirka 80 g/styck) lammfärsbollar (500 g lammfärs kryddades med 1 tsk av vardera oregano, timjan, rosmarin, salt och 2 krm chilipulver utöver lite ströbröd, ägg och mjölk för att göra bollarna lite softare i konstistensen) som jag först stekte gyllenbruna innan de fick puttra färdiga i tomatsås (lök, vitlök, krossade tomater, 2 tsk torkad basilika och 2 msk grädde). Till detta pasta. Utsökt måndagsmiddag och eftersom det garanterat blir en favorit i repris (särskilt som jag kommit över ett stort parti lammfärs för 70 kr/kg, nu i min frys) kommer jag att bjuda på en bild så småningom.