Spansk snabbmat
avIgår kväll kom jag upp från källaren (där jag kollade på Danmark-Frankrike i EM-finalen i handboll) kl 18.10. Då hade jag inte lagat ett skvatt i förväg till kvällens middag. Exakt 15 minuter senare stod den här pannan på bordet: spansk snabbmat.
Originalet heter fideùa, och är en slags nudelpaella (jag har säkert bloggat om den tidigare, men en upprepning skadar ju inte) med skaldjur.
Först fräste jag tunnskivad vitlök, crab sticks, musslor och bläckfiskbitar i lite olivolja. Efter ett par minuter strödde jag över lite saffran, salt, koriander (pulver) och lagerblad och blandade runt. Efter ytterligare någon minut tillsatte jag råa nudlar (egentligen kortkort spagetti) och lite vatten. Och eftersom pastan var av snabbkokad variant dröjde det bara ytterligare tre-fyra minuter och en omrörning för att allt skulle vara klart. Serverade chili-aioli till, men den gjorde jag redan i förra veckan. Förbannat gott blev det i vilket fall.