Startsida / Inlägg

Äntligen! Leve Massimo!

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Massimo Bottura tilldelas White Guide Global Gastronomy Award 2014
—————————————————————————————
För åttonde året i rad delar White Guide ut det ärofyllda priset White Guide Global Gastronomy Award.
Utmärkelsen går till en internationell matkreatör eller annan gastronomisk storhet, som är i högsta grad aktiv och som blivit en förebild och inspirationskälla i den samtida gastronomin. Pristagaren kommer själv att närvara i Stockholm den 3 mars på White Guide Gala för att ta emot priset.

White Guide Global Gastronomy Award 2014 – i samarbete med Electrolux
tilldelas
Massimo Bottura, Osteria Francescana, Modena, Italien.
——————————————————————–
Motivering
För att löpande förnya ett av världens mest älskade kök – det italienska – och addera nya dimensioner för sinnen och tanke att utforska och avnjuta. I ständig dialog med en rik men konservativ tradition har Massimo Bottura i sin mat utvecklat ett sprakande gastronomiskt artisteri, som spänner över alla Italiens kök och från det skenbart enkla till det intellektuellt komplexa. I en ny definition av vad en matupplevelse kan innefatta – en som bryggar historia och framtid, nord och syd, teknik och legend, kultur och miljö, allt med konstnärens nyfikenhet och passion – har han varit en drivande kraft i att utveckla Italiens gastronomi från gårdagens stilla bakvatten till dagens bubblande smältdegel av storslagna traditioner och begåvad förnyelse.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson och Kristina Jeppsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB