Startsida / Inlägg

Stora grytan fram

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

En dag hemma med sjukt barn föranledde mig att ta fram den stoooora grytan (som annars används till sylt och saft) och vab-dagen förvandlades till ärtsoppedagen.

Skärmavbild 2014-04-11 kl. 15.20.00

Ärtsoppa är en sällsynt bra ingrediens i vår familj. Barnen gillar den för smakens skull (Allystuff har till och med önskat den på sin födelsedag!!!) och själv gillar jag den både för smakens skull och för det fördelaktiga priset skull. Ärtsoppa måste vara bland det billigaste man kan laga och äta. Den här laddningen (lägg märke till att jag nödgades använda två grytor) slutade i 10 liter färdig soppa vilket blir ungefär lika många middagar. Och priset? 2 kg ärtor, 7-8 lökar, vatten, salt, ett par buljongtärningar och ett kilo rimmat fläsk gick loss på typ 150 kronor (varav fläsket, som man ju kan hoppa över, kostade en hundring) och per middag blir det ju inte mer än 15 spänn! För en hel familj (förutom Lilla hjärtat som är flexiterian och inte äter soppa med kött i). Inte så konstigt att man blir så här glad:

Skärmavbild 2014-04-11 kl. 15.19.43

En liter soppa gick direkt till middagsbordet, de övriga nio ligger nu middagsförpackade i frysen. Nio torsdagsmiddagar framöver är alltså redan lagade. Tjohoo!

  • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB