Startsida / Inlägg

En snabbis i veckan – del 2

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Hepp, här kommer det andra receptet i min lilla följetong om vardagslyxmiddagar – ett för varje måndag. Faktum är att det här mästerverket är signerat Lilla Hjärtat.

Skärmavbild 2014-05-19 kl. 11.59.57

Lax med feta
4 personer

Tidsåtgång: 29 minuter

4 laxfiléer, cirka 100-125 gram styck
1 burk creme fraiche, 2 dl
1 paket feta, 150 g
1 msk olivolja
1 tsk dragon
Salt

Gör så här:
1. Sätt på ugnen, 200 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
2. Skär fetaosten i centimeterstora tärningar. Blanda sedan feta med creme fraiche, olivolja och dragon i en bunke. Tillsätt 1-2 kryddmått salt efter smak.
3. Klicka ut smeten över laxfiléerna och ställ sedan in formen i ugnen. Laxen är färdig efter cirka 20 minuter. Servera med ris och haricots verts.

  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB