En snabbis i veckan – del 2
avHepp, här kommer det andra receptet i min lilla följetong om vardagslyxmiddagar – ett för varje måndag. Faktum är att det här mästerverket är signerat Lilla Hjärtat.
Lax med feta
4 personer
Tidsåtgång: 29 minuter
4 laxfiléer, cirka 100-125 gram styck
1 burk creme fraiche, 2 dl
1 paket feta, 150 g
1 msk olivolja
1 tsk dragon
Salt
Gör så här:
1. Sätt på ugnen, 200 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
2. Skär fetaosten i centimeterstora tärningar. Blanda sedan feta med creme fraiche, olivolja och dragon i en bunke. Tillsätt 1-2 kryddmått salt efter smak.
3. Klicka ut smeten över laxfiléerna och ställ sedan in formen i ugnen. Laxen är färdig efter cirka 20 minuter. Servera med ris och haricots verts.