Startsida / Inlägg

En snabbis till middag

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Notera att den blårutiga duken på vårt köksbord nu är utbytt till en gulrutig. Det är ju trots allt sommar. Men oavsett årstid finns det alltid dagar när man kommer hem sent, och står inte middagen på bordet inom en halvtimme så har blodsockernivåerna sjunkit under katastrofnivåer. Och det är då den här dyker upp:

Skärmavbild 2014-05-06 kl. 09.56.01

500 g pasta av valfri sort, 2 msk mandelmjöl, 1 dl grädde, 1 msk pizzakrydda (torr på burk) och 1 dl riven cheddar eller annan rätt stark ost – där har ni grunden till en middag för 4 pers (och till minst en matlåda dagen efter).

Gör så här: Koka pastan i lättsaltat vatten så länge som det står angivet på förpackningen (men gärna minus 1 minut då man ju hellre vill ha aningen al dente, fast det är en smaksak såklart). Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i grytan. Strö över mandelmjöl och rör runt (om man inte använder mjöl kommer grädden bara att skvalpa runt på botten av grytan). Häll på grädde och tillsätt pizzakrydda och riven ost, blanda runt och allt är klart. Just det ja, mal över lite svartpeppar också.

Igår kväll tog det 24 minuter från det att jag satte kastrullen med vatten på spisen tills allt stod serverat på matbordet. Och då hade jag ändå lyxat till det med valfria toppings som stekta champinjoner, hackade hasselnötskärnor och strimlad rökt skinka (in Sweden we call it kylskåpsrens). Och 17 minuter senare var alla mätta, nöjda och glada.

  • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB