Tommys tävlingsmeny
avNu är den officiell, Tommy Myllymäkis tävlingsmeny. Kanske kan vara något att testa till torsdagsmiddagen. Eller inte.
Fiskmenyn: Sej med havssmaker, brynt smör och pepparrot
– Mildrökt färserad sej med champinjoner och krispigt fjäll
Emulsion med brynt smör och ättika
Sallad med blåmussla, vit sparris, broccoli och havsblad
Ostron i variation med syrad gurka och alger
Tempererad tartar
Pocherat ostron
Ostronskum
Pepparrot, kålrabbi och tapioka
Köttmenyn: Skinka av svensk unggris på fyra vis
– Grillad skinkstek med frasig svål och vilda örter
– Rillette på ugnsstekt skinka och svål. Steksky med vinäger och peppar, svampgrädde
-Tryffelstuvad grisfot i blodcrust
-Vårsvampfärserad lägg glacerad med sirap och peppar
Lättpicklad vårlök och ramslök
Rökt vit sparris med ägg
Jordärtskocka med dragon