Startsida / Inlägg

Tommys tävlingsmeny

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Nu är den officiell, Tommy Myllymäkis tävlingsmeny. Kanske kan vara något att testa till torsdagsmiddagen. Eller inte.

 

Fiskmenyn: Sej med havssmaker, brynt smör och pepparrot

– Mildrökt färserad sej med champinjoner och krispigt fjäll

Emulsion med brynt smör och ättika

Sallad med blåmussla, vit sparris, broccoli och havsblad

Ostron i variation med syrad gurka och alger

Tempererad tartar

Pocherat ostron

Ostronskum

Pepparrot, kålrabbi och tapioka

 

Köttmenyn: Skinka av svensk unggris på fyra vis

– Grillad skinkstek med frasig svål och vilda örter

– Rillette på ugnsstekt skinka och svål. Steksky med vinäger och peppar, svampgrädde

-Tryffelstuvad grisfot i blodcrust

-Vårsvampfärserad lägg glacerad med sirap och peppar

Lättpicklad vårlök och ramslök

Rökt vit sparris med ägg

Jordärtskocka med dragon

  • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB