En snabbis i veckan – del 3
avPålitligt som Posten (well, som de var en gång i tiden, när uttrycket myntades) kommer här den tredje delen, en per måndag, i serien om vardagslyxmiddagar på under tre kvart. Den här tog 36 minuter att göra från början till slut.
Ceviche
4 personer
1/2 kilo räkor
50 g crabsticks
1 stort äpple
1 röd chilifrukt
2-3 msk färsk, grovhackad koriander.
1 liten gul lök
2 limefrukter
1 krm salt
2 krm socker
1 tsk olivolja
1 lång baguette, eller två ciabatta
Gör så här:
1. Skala räkorna och skär crabsticksen i centimeterlånga bitar. Skala och tärna äpplet och skiva chilifrukten tunt. Skala och hacka löken.
2. Lägg räkor, crabsticks, äppelbitar, chili och lök i en bunke. Dela limefrukterna på hälften och pressa sedan juicen över skaldjursblandningen. Tillsätt olivoljan och blanda sedan i koriander, salt och socker. Rör runt ordentligt och ställ in bunken i kylen att vila 15 minuter. Rör sedan runt igen.
3. Dela baguetten i fyra bitar och fördela cevichen över bröden. Garnera med ett par kvistar koriander.