Startsida / Inlägg

En snabbis i veckan – del 5

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Så har vi då kommit fram till den femte och sista (men inte riktigt eftersom jag har ytterligare fem snabblagade recept, men de skiljer sig från vardagslyxmiddagarna på så vis att de är ännu mer snabblagade men inte fullt lika lyxiga, if you know what I mean) vardagslyxmiddagen.

Lövbiffrullader med rostade grönsaker
4 personer

Tidsåtgång: 44 minuter

Skärmavbild 2014-05-19 kl. 11.59.02

1 knippe färska morötter
2-3 små palsternackor
1 röd paprika
2 msk olivolja
4-6 skivor lövbiff, cirka 500 gram
3/4 dl raps- eller majsolja
3 msk starksöt senap
3 klyftor vitlök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Flingsalt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Tvätta morötterna och, om de är stora, dela dem på mitten. Gör likadant med palsternackorna. Rensa paprikan och skär den i fyra klyftor. Lägg sedan grönsakerna i en ugnsfast form och ringla olivolja över. Ställ in formen i ugnen.
2. Nu till köttet. Rör ihop olja och senap i en bunke. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar.
3. Lägg ut köttskivorna och bred på senapsblandningen. Den ska täcka hela köttet, men bara på ena sidan. Rulla sedan ihop skivorna, med smeten inåt, och fäst ändbiten med en tandpetare. Lägg rullarna i en ugnsfast form och ställ in den bredvid grönsakerna i ugnen, och sänk samtidigt temperaturen till 200 grader. Köttet, och samtidigt också grönsakerna, är färdigstekt efter cirka 20 minuter.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB