Startsida / Inlägg

Nu ha’ru havre i pastan

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Nyhet i pastahyllan – Havrepasta

 För första gången kommer nu havrepasta med svensk havre att finnas i de svenska affärerna. Den nya havrepastan från Kungsörnen är ett komplement till vit fiber- och fullkornspasta.

Många förknippar havren med den mättande havregrynsgröten, men nu har Lantmännens satsningar på innovation och forskning utvecklat en ny pasta som innehåller sädesslaget havre – havrepasta, som en del av Kungsörnens Må Bra-serie.

– Havrepastan gör att du kan inkludera havre oftare i din kost utan att för den delen kompromissa med varken smak eller enkelhet, säger Annelie Moldin, nordisk produktutvecklare pasta på Kungsörnen.

– Havre innehåller både fibrer, mineraler och vitaminer. Det är dessutom prisvärt och bra ur miljösynpunkt att använda spannmålsprodukter i måltider, säger Anneli Moldin.

Havre odlas i hela landet och det nordiska klimatet passar bra för detta sädesslag. Under de senaste 13 åren har den nordiska marknaden för havre ökat med 61 procent i volym*.

Pastan lanseras som fusilli och penne och består av mjöl från durumvete samt 15 procent havre bestående av havrekli, siktat havremjöl samt havrefiber. I samband med den nya pastan lanseras även en ny förpackningsdesign.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB