En smaklig gris
avMorakniv har som bekant släppt en serie köksknivar som faller mig alldeles utmärkt i smaken. Perfekt tyngd och balans, och vassa som få. De hade en sorts presentation av knivarna på restaurang AG i Stockholm i går, lämpligt nog eftersom krögaren Johan Jureskog, som ju basar på AG, har varit med och tagit fram knivarna.
Well, Jureskog är ju som bekant en köttälskare av rang, men han förespråkar inte bara ryggbiffar, oxfiléer och rostbiffar. Nej, han menar att vi bör ta tillvara på hela djuren, inte bara de uppenbara godsakerna. Allt annat kan inte bli till billig färs. På gårdagens presentation serverade han…
… ett grisahuvud, rimmat och sedan hårdstekt. Det ser kanske inte så inbjudande ut, mer spektakulärt kanske, men det var riktigt gott. Rätt köttigt faktiskt. Kom genast att tänka på mitt förra besök på AG, när Svenskt kött presenterade nya styckscheman, då blev vi bjudna på en annan udda detalj – mellangärde. Förbannat gott!