Startsida / Inlägg

En smaklig gris

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Morakniv har som bekant släppt en serie köksknivar som faller mig alldeles utmärkt i smaken. Perfekt tyngd och balans, och vassa som få. De hade en sorts presentation av knivarna på restaurang AG i Stockholm i går, lämpligt nog eftersom krögaren Johan Jureskog, som ju basar på AG, har varit med och tagit fram knivarna.

Well, Jureskog är ju som bekant en köttälskare av rang, men han förespråkar inte bara ryggbiffar, oxfiléer och rostbiffar. Nej, han menar att vi bör ta tillvara på hela djuren, inte bara de uppenbara godsakerna. Allt annat kan inte bli till billig färs. På gårdagens presentation serverade han…

Skärmavbild 2014-12-02 kl. 16.37.26

… ett grisahuvud, rimmat och sedan hårdstekt. Det ser kanske inte så inbjudande ut, mer spektakulärt kanske, men det var riktigt gott. Rätt köttigt faktiskt. Kom genast att tänka på mitt förra besök på AG, när Svenskt kött presenterade nya styckscheman, då blev vi bjudna på en annan udda detalj – mellangärde. Förbannat gott!

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB