Startsida / Inlägg

Eat gröt, don’t die

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Grötätare lever längre enligt ny forskning

En studie från Harvard University visar ett tydligt samband mellan ett högt intag av fullkorn och minskad dödlighet – framför allt i hjärt- och kärlsjukdomar. Forskarna har följt fler än 100 000 personer sedan 1986. För de personer som åt en portion fullkorn dagligen, minskade risken att dö med 5 procent och risken att dö i hjärt- kärlsjukdomar med 9 procent. Lantmännens forsknings- och utvecklingsavdelning anser att de nya forskningsresultaten är viktiga och visar fullkornets hälsoegenskaper i en omfattande studie.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB