Startsida / Inlägg

En skramlande tunna?

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Jag fattar inte riktigt grejen – och gör jag det så blir det ännu mer märkligt. Det här pressmeddelandet damp precis ner i min mejlkorg:

Premiär för McDonald’s första gourmetburgare i Sverige

Nu börjar McDonald’s med gourmetburgare. Med start idag, den 21 april, finns Beef Bacon Clubhouse och Chicken Bacon Clubhouse på alla cirka 220 restauranger från norr till söder.McDonald’s gör därmed kvalitetsburgare tillgänglig för alla i Sverige.

Och visst, det är ju inte så dumt att McDonken har gourmetburgare, men betyder det att allt annat de säljer och har sålt i en jädra massa år INTE är gourmet. Jo, jag fattar att man i första hand kanske inte går dit för att käka gourmetmat, men att de själva målar upp gourmetburgaren som högkvalititativ gör ju automatiskt att det andra sortimentet inte är gourmet, utan lite sunkigare. ”McDonalds gör därmed kvalitetsburgare tillgänglig för alla i Sverige” betyder ju samtidigt att de andra burgarna INTE är kvalitetsburgare. Vad är de då?

Och vad är det då gourmetburgaren innehåller som gör den till en kvalitetsburgare. Jo:

Den nya hamburgaren uppfyller gästernas krav på en gourmetburgare; 100 procent nötkött, rikligt med fräscha grönsaker och ett helt nytt, fluffigt bröd.

Jag tycker det luktar mycket väsen för ingenting.

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Jenny Åsell och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB