Väl värda alla priser
avOm det finns ett kokboks-VM så är det Gourmand World Cookbook Awards som gäller. Och svenskarna brukar ligga bra till. Så även i år. Zeta-Fernandos bok från Medelhavet är fantastiskt, kan inte rekommendera nog mycket. Och Jills amerikanska, den är för jädra bra den också. A taste of Värmland har jag inte sett röken av, men den är säkert kanon den också.
Gourmand World Cookbook Awards
Massolit Förlag kammade hem inte mindre än tre förstapriser i Gourmand World Cookbook Awards som avgjordes i Yantai, Kina den 9 juni. Priset för bästa italienska kokbok gick till Mitt medelhavskök av Fernando Di Luca, och Jill Johnson fick pris för bästa amerikanska kokbok – Country Cooking! Böcker från 40 deltagande länder konkurrerade om priserna. Best in the World: Mitt Medelhavskök av Fernando Di Luca och Mattias Jersild Foto: Bruno Ehrs Country Cooking av Jill Johnson Foto: Ulrika Ekblom A Taste Of Värmland av Christoffer Schyman, Åke Persson och Liselotte Forslin – best translation cookbook Foto: Bruno Ehrs Våra varmaste gratulationer till upphovsmännen! |