Startsida / Inlägg

Väl värda alla priser

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Om det finns ett kokboks-VM så är det Gourmand World Cookbook Awards som gäller. Och svenskarna brukar ligga bra till. Så även i år. Zeta-Fernandos bok från Medelhavet är fantastiskt, kan inte rekommendera nog mycket. Och Jills amerikanska, den är för jädra bra den också. A taste of Värmland har jag inte sett röken av, men den är säkert kanon den också.

Gourmand World Cookbook Awards 

Massolit Förlag kammade hem inte mindre än tre förstapriser i Gourmand World Cookbook Awards som avgjordes i Yantai, Kina den 9 juni. Priset för bästa italienska kokbok gick till Mitt medelhavskök av Fernando Di Luca, och Jill Johnson fick pris för bästa amerikanska kokbok – Country Cooking! Böcker från 40 deltagande länder konkurrerade om priserna.

Best in the World:

Mitt Medelhavskök av Fernando Di Luca och Mattias Jersild
– best Italian cookbook

Foto: Bruno Ehrs
Formgivning: Lisa Kullberg
Medverkande: Paolo Parini & Mai-Lis Hellenius

Country Cooking av Jill Johnson
– best US cookbook

Foto: Ulrika Ekblom
Fomgivning: Lisa Kullberg

A Taste Of Värmland av Christoffer Schyman, Åke Persson och Liselotte Forslin – best translation cookbook

Foto: Bruno Ehrs
Formgivning: Lisa Kullberg

Våra varmaste gratulationer till upphovsmännen!

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB