I brist på bröd

Gud vad jag saknar att kunna gå ut – på teater, på utställningar, på barer. Jag hade verkligen sett fram emot ett författarsamtal med danska storfavoriten Dorthe Nors, som skulle ha varit på Internationella författarscenen förra veckan men som givetvis ställdes in. Jag hade biljetter till ”Vakten vid Rhen” på Dramaten och hade tänkt se ”Serotonin” på Stadsteatern. Det är förstås världsligt i allt det som pågår just nu men jag märker hur jag längtar efter intryck som inte har med en global pandemi att göra.

Men en del kan man förstås få hemma i soffan också. Jag njuter som sagt av Lydia Sandgrens ”Samlade verk” just nu – ja, det var efter att Carl-Michael Edenborgs recension landade i vår mejl som jag bestämde mig för att köpa den.

Men det är inte den enda succédebutanten just nu. Lennart Bromander hyllade Maria Brobergs ”Bakvatten” och Annika Norlins novellsamling ”Jag ser allt du gör” har hyllats unisont.

För dig som vill ha lite smart babbel vill jag slå ett slag för ”Vi tvår våra händer”, en karantänpodd som vi på Aftonbladet kultur just dragit i gång. I första avsnittet är det vår skribent Sven Anders Johansson som pratar med Karin Pettersson och Martin Aagård om kapitalismens möjligen förestående död.

Den 12 april kommer dessutom Stadsteatern att visa föreställningen ”Serotonin” digitalt. Det är ju inte samma sak som att sitta tillsammans men hundratals andra i en teatersalong men nu gäller det att ta vad man får.