En utflykt

Den så kallade ångestgången, som förbinder centralstationen med t-centralen. Här brukar det alltid vara byst med folk.
Stockholms central torsdagen den 16 april klockan 15.40

Äntligen HÄNDER det något! I dag fick jag åka in till redaktionen!

En dag i veckan måste någon av oss på kulturredaktionen åka in och sortera upp all post som kommer, böcker som ska recenseras till exempel. Nu var det min tur. Det är precis fem veckor sen vi blev hemskickade och det är märkligt hur mysigt det kändes att få gå dit igen. Det är visserligen ganska tomt men en kärna av nyhetsredaktionen är på plats. Jag blev så glad av att se dem! Människor! I grupp! Vi kramades förstås inte men värmen kändes ändå. Eller, jag hoppas att de kände min värme. Mina fina, fina kollegor.

Posten sorterades, ett videomöte hölls då böcker lades ut på recensenter och sen var det bara att dra igen. När jag ändå var out and about svängde jag förbi en kompis för att hämta upp en bok jag skulle låna. Tog tunnelbanan dit, gick ner i T-centralen via centralstationen – vilket var en snudd spöklik upplevelse. Det här måste vara en av de platser i Sverige där det strömmar igenom mest människor varje dag, nu var det nästan tomt (se bilder ovan). Det finns säkert människor som inte tar myndigheternas uppmaningar och rekommendationer på tillräckligt stort allvar men att många faktiskt gör det, det går att se med blotta ögat.

Jag hoppas verkligen att jag aldrig behöver se något liknande igen.