Arkiv för February 2016

- Sida 1 av 2

Monday Bar tillbaka – storsatsar med tre fester och ny kryssning

av Mats Wurnell

I oktober meddelade fest- och klubbarrangören Monday Bar, genom medgrundaren Staffan Ridelberg, att det var dags för en paus. På facebook skrev han att ett uppehåll var nödvändigt för att få ny lust och inspiration, samt fundera över koncept, musik, aktiviteter, dj’s, pr och annat.

Men nu är Monday Bar tillbaka med tre fester under mars, april och maj. Dessutom arrangeras en ny klubbkryssning i augusti.

Startskottet går den 24 mars med en jättefest (som arrangeras i samarbete med Techtribe) på nattklubben Colosseum där trance-legendaren Paul Van Dyk tar plats i dj-båset (om han repar sig från sin befarade huvudskada). Dessutom spelar namn som Ben Nicky, Alex Di Stefano, Bäcksvart, Gestalt, Amevon med flera.

Den 29 april är det sedan dags för klubbkonceptet Keeping the rave alive att tillsammans med Monday Bar ta över Slakthuset. Bakom konceptet står discjockeyn Kutski som med det här projektet vill lyfta fram de hårdare stilarna inom den elektroniska musiken – från hård housemusik till hardcore i 200 bpm. Förutom Kutski själv spelar bland andra Frontliner och Mark Sixma. Fler namn tillkommer.

Den 27 maj är det åter igen dags för Monday Bar att inta Slakthuset. Detta gång heter konceptet Monday Bar Homegrown och handlar om svenska dj’s som får visa upp sig för en hemmapublik. Fler detaljer och lineup meddelas senare.

Även de välkända klubbkryssningarna är tillbaka. Den 26 augusti är det dags för Monday Bar Summer Cruise på M/S Romantika som kryssar från Stockholm till Tallinn och tillbaka. Även här kommer detaljerna att presenteras senare.

Armin Van Buuren spelar på en Monday Bar-fest
Armin Van Buuren spelar på en Monday Bar-fest

 

Här är helgens klubbhöjdare

av Mats Wurnell

Vi kan se fram emot en fullmatad helg i Stockholm! Här är mina tips!

Sónar Stockholm. Fredag & lördag 26-27 februari på Nobelberget
På fredag och lördag är det dags för festivalkonceptet Sónar att inta Stockholm och Nobelberget. 28 artister på tre scener under två dagar. Se komplett lineup här, och läs mina rekommendationer här.

Releasefest för boken dj-liv. Fredagen 26 februari på Kägelbanan
Ikväll (fredag) släpps den nya boken ”DJ-liv – Historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm” som ges ut på Gidlunds Förlag, och det firas med releasefest på Kägelbanan med både panelsamtal och klubbkväll!

Docklands Club Sessions. Fredagen 26 februari på EnArena
Premiär för Docklands nya klubbkvällar som arrangeras på det ombyggda EnArena vid Globenområdet. Till detta evenemang har man valt att flyga in technoprofilen Luke Slater från Storbritannien samt NMNMNR från Berlin. Dessutom spelar de lokala plattvändarna Mirja Larsson och LEGO.

Steve Bug & Petter B. Lördagen 27 februari på Slakthuset
Ännu mer techno blir det på Slakthuset som bjuder på Steve Bug som flygs in från Berlin, samt vår svenske hjälte Petter B på andra golvet. På det tredje golvet huserar Dubstep Bastards med bland andra Karma och LAS bakom skivspelarna.

Never Heard Of. Lördagen 27 februari på Mr. French
DJ Sheit presenterar sin klubb Never Heard Of som huserar på Mr. French. Denna kväll bjuder han in Swedun som fyller, och det utlovas full fräs, klackar i taket och stans gladaste crowd som festar, skålar och dansar till hip hop och basmusik.

Kims Vinterbodega. Lördagen 27 februari på Södra Teatern/Champagnebaren
Tredje och sista after ski-festen för denna säsong. HBNG (Henrik Bergvist & Noah Gibson), Nathalie Borg, Thomas Henriksson och arrangören Kim Högstedt tar plats i dj-båset och bjuder på storartad fest. Dessutom med stans fetaste utsikt!

Bonustips!
Andra helgen med mmmmm!

crowd-789652_1280

Frodo spelar skivor på Södra Teatern

av Mats Wurnell

Dj-duon Wooden Wisdom bestående av Elijah Wood (kanske mer känd som Frodo i Sagan om ringen) och Zach Cowie gör den 10 juni sin första Sverigespelning när de tar över dj-båset på Södra Teatern i samband med indieklubben Baba Sonics 15-årsfirande.

– Vi började titta på en bokning för några år sedan men det är först nu vi har hittat rätt tillfälle för att flyga in dem, säger arrangören Christian Lilja.

Elijah Wood och den musikaliska mångsysslaren Zach Cowie träffades på en efterfest hos modeskaparna Kate och Laura Mulleavy där Zach spelade skivor och det tog inte lång tid innan de upptäckte att de hade väldigt lika musiksmak. De delade en kärlek till obskyra vinyler från alla världens hörn.

Baba Sonics 15-årsfest kommer att anta formen av en minifestival med tre dansgolv, liveakter, inbjudna dj’s från hela världen, allsång, indie-picknick och andra överraskningar. Wooden Wisdom är första akten att presenteras och fler namn kommer utannonseras löpande.

– Jag vågar säga att vi har några av stans bästa och mest populära indiekvällar här på Södran. Att få göra en festival med några av stans lokala dj-hjältar och band är en ljuvlig dröm, säger Martin Johansson, nattklubbschef på Södra Teatern.

15-årsjubileet pågår dessutom hela våren med Baba Sonic-klubbar på Södra Teatern varje månad. Nästa fest blir lördag 5 mars då vi ser Eric Berglund och Sandra Beijer i dj-båset. Den stora födelsedagsfesten går alltså av stapeln den 10 juni.

ww

5 namn du inte får missa på Sónar Stockholm

av Mats Wurnell

På fredag och lördag är det dags för festivalkonceptet Sónar att inta Stockholm och Nobelberget. 28 artister på tre scener under två dagar alltså. Jag har plockat ut fem intressanta akter som icke får missas!

Annie Mac – Radiolegendar från BBC Radio 1 som varje fredag sätter helgstämningen med den bästa klubbmusiken – från grime till funky house.

AV AV AV – Hajpad produenttrio från Köpenhamn som skapar atmosfäriska och vackra dansmusikspår som de också framför live!

Squarepusher – Brittisk drum and bass-profil som nyligen släppte sitt 14:e album. Förvänta er en dansant live-spelning med mycket energi.

Hudson Mohawke – Från Glasgow kommer denna experimentella producent som blandar dansbeats, skrikiga synthar, chiptunes och djupa basslingor. Kolla in honom live!

Holly Herndon – En unik musiker inom den mer experimentella elektroniska musiken. Hon kommer från USA och är inte rädd för att testa nya musikaliska grepp.

Foto: Annika Berglund
Foto: Annika Berglund

Ny bok om Stockholms klubbhistoria – ”det är lätt att förlora viktiga historier om de inte skrivs ner”

av Mats Wurnell

PhotoGrid_1456245711493

Nu på fredag, den 26 februari, släpps den nya boken ”DJ-liv – Historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm” som ges ut på Gidlunds Förlag. Bakom boken står Anna Gavanas och Anna Öström som båda har en gedigen erfarenhet av klubbscenen. Fredagen innehåller även en releasefest på Kägelbanan med både panelsamtal och klubbkväll.

Jag tog ett snack med Anna och Anna om boken, deras egen bakgrund, klubbhistoriens höjdpunkter samt deras tankar om framtiden för huvudstadens klubbscen.

Berätta lite om boken, och vad den handlar om.
Det är en bok full av olika berättelser om dj-kulturen som har vuxit fram i Stockholm sedan i slutet av 60-talet. Vi har pratat med dj’s, dansare, arrangörer och skivbutiksägare som från sina perspektiv berättar vad de tycker har haft betydelse för såväl dem själva som för Stockholms klubbkultur. Det är röster från 1970-talets discovåg, 1980-talets Synt/New Wave-era, 1990-talets raveolution och 2000-talets techno- och housekultur.

Boken speglar hur det är att vara dj och på andra sätt engagerad i klubbscenen. Varje årtionde förtjänar egentligen sin egen bok, men vi tycker att det har varit otroligt spännande att mejsla fram dj-kulturens historia med ett bredare grepp – vi har dessutom lärt oss om spännande mönster och samband i utvecklingar kring musik, teknik och olika typer av klubbar. Det är viktigt med en historia för att förstå var vi befinner oss idag. Minnet inom klubbscenen är kort och vi har kommit till en punkt nu när det är lätt att förlora viktiga historier som enbart existerat muntligt och inte skrivits ner. Där vi står idag har inte bara skett av sig självt, och vi ser heller ingen automatisk utveckling mot några slags ”framsteg”.

Hur kom ni på idén att skriva DJ-liv?
Haha, vi målade in oss i ett hörn… Vi blev intervjuade av journalisten Linnea Carlén för en artikel i Popmani vintern 2014. Under intervjun pratade vi bland annat om ett upprop i Aftonbladet några veckor innan där 157 kvinnliga musiker skrev om vikten av att inte glömma dem i historieskrivningen. Vi antydde väl att vi borde ta saken i egna händer och skriva en bok om vårt fält (dj-kultur) där vi inte utesluter kvinnorna. Någon vecka senare publicerades artikeln så det var ju bara att sätta igång att skriva boken, haha.

Hur ser er egen bakgrund inom klubbscenen ut?
I slutet av 80-talet dansade vi på olika acid house klubbar i framförallt Amsterdam och London, men senare även på klubbar i Stockholm och Göteborg. Innan hade vi gått igenom alla möjliga musikstilar, men elektronisk dansmusik fångade oss tidigt. Så småningom skaffade vi dj-utrustning och i slutet av 90-talet blev vi resident på Stockholms förmodligen minsta och mest nichade klubb, läderflatklubben Lash, som låg i SLM´s (Stockholm Leather Men) lokaler på Wollmar Yxkullsgatan.

Genom åren har vi varit involverade i klubbkultur på olika sätt – tillsammans och var för sig. Anna Öström startade och drev t ex. Svaj kafé tillsammans med Ola Jönsson och Andreas Hellström på Bjurholmsgatan 2002-2006. Det var ett ställe dagtid för klubbscenen där man kunde lyssna på en dj till kaffet. Gemensamt startade vi och drev nätverket Sister Sthlm (2003-2008) och under några år spelade vi också mycket klubbar och festivaler med technokvartetten Ana International Penetrator tillsammans med Anna Adeniji och Sol Andersson. Vi har också drivit gjort enstaka events och drivit klubbar: Vajb, Svaj klubb, Svaj BAR, Birdhouse och Kvinnosaksklubben.

Idag är vi båda fortfarade aktiva som dj, men vi spelar inte lika ofta som tidigare. Det är mest Anna Gavanas som dj:ar eller kör live-set. Hon producerar egen musik och driver skivbolaget Meerkat Recordings som hon har tillsammans med Peter Eriksson/ Aimnbreak.

Förutom att dj:a tillsammans gillar vi båda att skriva så innan den här boken har vi skrivit artiklar om dj-kultur i olika sammanhang. Anna Gavanas är också medredaktör och författare till böckerna DJ Culture in the Mix (2013) och Rundgång (2011).

Ni har gjort mängder av intervjuer under arbetet med boken. Någon särskild person som var extra rolig eller intressant att prata med?
Jättesvårt, alla intervjuer har varit otroligt intressanta att göra. De som vi har pratat med har olika erfarenheter och olika perspektiv: allt mellan Sydney Onayemi som drev och spelade på sina legendariska diskotek (Big Brother, 1984 och Confetti) under 70- och 80-talen – till Asynja Gray som drivit och spelat på queerpunk-klubben Slick, som hon startade 2002 tillsammans med Daniel Bergkqvist (och som för övrigt sam-arrangerar releasefesten den 26:e). Vi har träffat hjältar och filurer som Disconesco, Jean-Louis Huhtha, Kornel Kovacs, DJ Pamela och Mika Snickars. De har olika tankar om varför de håller på med det som de gör. Det är därför svårt att säga en person, men mest spännande för oss har nog varit att få ta del av berättelser innan vi själva var med – alltså det som hände från slutet av 60-talet fram till slutet av 80-talet. Där har vi lärt oss massor!

Finns det någon speciell del av historien, eller någon anekdot, som ni tycker förtjänar att lyftas fram?
Ja, haha, boken myllrar av skumma och kluriga berättelser. Som till exempel när Danijel Alpha spelade på en ravefest i början av 90-talet och han plötsligt ser en kamouflageklädd snubbe med huva som glider fram ur skuggorna och rusar fram till aggregatet. Musiken tystnar, snubben springer snabbt därifrån. Han hade klippt av sladden till aggregatet med en tång. Värsta kommando-attacken var det!

Eller när Per QX spelade på sin klubb Gutterslutt i London då en full transvestit med jättelika vingar kravlar upp på scenen bredvid dj-båset och slår ut en öl med vingarna över mixern. Lokalen blev helt mörk och musiken tystnar.  Per QX visste inte vad han skulle göra men han hade en megafon som han räcker över till henne. För att lätta upp stämningen börjar hon sjunga i den samtidigt som chefen kommer in och undrar vad det är som händer. På något sätt lyckades de skaka ölen ur mixern och efter ett tag kom allt igång igen.

Det som också kan vara värt att lyfta är att oavsett var man kommer ifrån så har vi som varit engagerade i dj-kulturens framväxt en gemensam historia trots våra olika erfarenheter. Det finns många stridigheter som har utkämpats genom dj-historien: på 70-talet uppfattades till exempel discon som ett hot av myndigheter och media. Under 90-talet var det rave som istället blev ett hot. Detta skapade en stark gemenskap inom scenen, men kanske inte för alla. Exempelvis berättar Ashman och Micke Goulos i boken om hur reggae-scenen idag motarbetas av polisen, utan att det skrivs upprörda inlägg om det i media. Och då är frågan: vem avgör vem som är viktig för dj-kulturen och vem som räknas? Det är också intressant att lyfta vilken betydelse till exempel fritidsgårdarna i Stockholms förorter har haft för dagens dj-scen! Och vilken betydelse närradion och skivaffärerna har och har haft. Vi spårar dessutom queerscenens inflytande på dj-kulturen i Stockholm.

Boken speglar att det är många som på olika sätt har kämpat för att skapa det vi ser idag – inte bara de ”stora namn” vi brukar läsa om i dj-sammanhang.

Vad har ni för tankar gällande framtiden för klubbkulturen i Stockholm? Finns det någon lärdom att dra av historien?
Det är många som vi har pratat med som med en tår i ögat minns diskoteken under 70-talet eller klubbarna i början av 90-talet där besökarna bestod av en härlig mix av generationer, stilar, sexualiteter och bakgrunder och som dansade nätterna igenom tillsammans. Dj:n kan skapa minnesvärda upplevelser på dansgolvet, men det krävs också att arrangörerna anstränger sig så att alla känner sig välkomna om man vill åstadkomma en klubb som folk minns. Dj Momenth H beskriver till exempel en kväll på Kafé 44 under 90-talet såhär:

”Lokalen fullkomligt skakade av musiken och publiken var en skön blandning av nakna hippies, Hells Angels-knuttar, ravers, punkare, queers, läderbögar, transor, skins och mer vanliga klubb-kids.”  

Eller som Elin Alvemark säger:

Väldigt få dj’s har förmågan att förlänga sitt musikintresse till en rörelse. Väldigt få klubbarrangörer klarar av att spegla sin tid. De som lyckas tar allt framåt och sätter en ny agenda.

På fredag är det dags för releasefest! Vad kan besökarna förvänta sig?
En historisk fest i flera bemärkelser! Vi börjar redan klockan 16 och håller på till 02 på Kägelbanan.  Det blir massor av musik, många dj’s vi skriver om i boken spelar – och vi har en utställningar med bilder och flyers från historiska klubbar och raves. Vi har en paneldiskussion 17-18 då dj’s och arrangörer från olika generationer och genrer diskuterar dj-historien utifrån boken och sina egna erfarenheter. Där medverkar Nathan Hamelberg, Ingmari Pagenkemper, Monica Bergmark, Hasse Huss, Danijel Alpha, Jin Mustafa och Johnny Boy Johansson med moderator Pia Laskar. Efter klockan 21 blir det en gemensam klubbkväll med queerpunkklubben Slick som brukar ha helt galna fester.

Vi har också en tanke bakom musiken och de dj’s som vi har valt: det blir en historisk resa som guidas av dj’s som spelar soul, dub, elektronisk musik från olika delar av världen, svensk disco, reggae, house, garage, techno, electro och så vidare… alltså allt möjligt av legendariska dj’s som Hasse Huss, Svenska Disco Kyrkan (Mika Snickars & Daniel Savio), Ashman, Gena, Danijel Alpha, DJ Pamela och Funky Tuna.

Vi firar ju en kollektiv historieskrivning och en sådan fest är en kollektiv mission för och av fotfolket, hjältarna och stjärnorna i Stockholms dj-kultur. Alla är välkomna!!!

Läs mer om boken på djhistorien.com.

Här är Kägelbanans nya techno-satsning

av Mats Wurnell

På skärtorsdagen, den 24 mars, är det premiär för Södra Teaterns nya klubbsatsning Underhof. Klubben håller till på Kägelbanan och bakom projektet står klubbprofilerna Kim Högstedt och Linny Hex samt dj- och arrangörskollektivet 420 Group. På premiärkvällen spelar bland andra Answer Code Request, Bjarki (live), Korridor (live), Mirja, Timpleton, Linny Hex b2b Ackt med flera.

Jag tog ett snack med Kim Högstedt om de kommande festligheterna.

Så. Vad är egentligen Underhof?
Underhof är en ny elektronisk klubb på Kägelbanan signerad mig själv, Linny Hex och 420 Group. Tanken är att vara Kägelbanans flaggskepp med de mest intressanta bokningar vi överhuvudtaget har resurser till att boka. Namnet uppstod när promillehalten var alldeles för hög och klockan hade blivit morgon, men syftar i stort sett till att vi vill föra samman det absolut bästa av underground-kulturen kombinerat med de fördelar en laglig klubb har.

Vad kan man förvänta sig av en Underhofkväll?
Ljud och ljus i internationell toppklass (en av fördelarna med överjord-klubb). Brännheta dj’s från utlandet och närmaste kvarteret. Sen vill vi tillföra någon extra krydda varje gång som ingen förväntar sig. Inför premiärkvällen har vi snöat in på häx-tema på grund av att premiären ligger på skärtordagen.

Hur ofta kommer ni att köra?
Endast några gånger per år. Detta på grund av att vi verkligen vill boka våra internationella favorit-dj’s och de ofta är uppbokade långt i förväg, nästa gång gång blir i Oktober.

Vad händer under premiärkvällen?
Förutom dj-lineupen som jag tycker talar för sig själv så flyger vi in en av Sveriges street art-legendarer Dwane från Berlin som bland annat ställt ut på Konstakademin. Han har fått fria händer att förvandla ena rummet till Blåkulla och håller just nu på att träna dragqueens att flyga kvast med lysande elektroder på kroppen. Vi börjar starkt tro att budgeten för hans jobb är spräckt för länge sen, så vi får se var vi landar med alla ”kreativa” ideer

Vill hälsa alla välkomna till premiären och hoppas ni kommer njuta lika mycket av klubben som vi njuter av att planera den. Trots att musikfokusen är prio ett så är helhetsupplevelsen med allt från bemötandet i dörren till flinka bartenders och lasershowen superviktigt. Målet är att alla ska gå därifrån med ett leende!

nightclub-771954_1920

Helgtips! Techno, disco, hip hop och behagliga beats…

av Mats Wurnell

Här är några handplockade tips från helgens nöjesutbud!

Into The Valley Episode Stockholm. Fredagen 19 februari på Nobelberget
Legendaren och technoikonen från Chile, Ricardo Villalobos, besöker Stockholm och den passande industriella miljön på Nobelberget. En intim klubbupplevelse med kungen av minimal techno utlovas. Villalobos flankeras av Umho och Axel Boman.

After Work med Arnau Obiols. Fredagen 19 februari på 360˚ Bar/Sheraton Hotel
Aarnau Obiols är resident på hotellkedjan W i Barcelona och kommer nu till Stockholm för en aw-spelning där han bjuder på behagliga beats. Obiols är även återkommande dj på Barcelonaklubben Razzmatazz och har till exempel spelat på den spanska Sónarfestivalen.

Premiär för mmmmm. Lördagen 20 februari på Arenavägen 75
Klubbprofilerna Martin Kling (Berns 2.35:1, Yard m.m.) och Majkel Koko har premär för sin nya mystiska klubb mmmmm på Arenavägen 75 under Tele2 Arena. Det blir fest från 15-03 med Binh, Eli Verveine, Etienne och Engjell Kasa. Arrangörerna utlovar ultimata förutsättningar för klubbmagi.

Gärigheter med mera. Lördagen 20 februari på Slakthuset
Gärigheter gästar Slakthuset med hip hop och r&b tillsammans med Emilie Ebbis Roslund och Aida. I Packrummet spelar Philip Hördegård och Elias Einhyrning medan Anläggning 296 gästas av drum & bass-duon Amoss från Storbritannien och residenter från kollektivet Back2Back.

Disco Inferno. Lördagen 20 februari på Victoria
En ny discoklubb har slagit upp sina portar i Stockholm. På Disco Inferno utlovas odödliga danslåtar från discoerans begynnelse fram till idag. Bakom vinylspelarna står Lars Telbrant och Stephan Malmberg!

people-731225_1920

 

Prem(mmmm)iär – Här är all info, inklusive plats!

av Mats Wurnell

På lördag är det premiär för det mystiska klubbprojektet mmmmm som drivs av klubbprofilerna Martin Kling (Berns 2.35:1, Yard m.m.) och Majkel Koko. Dörrarna öppnas klockan 15 och därefter följer tolv timmars festande innan stängning vid 03. Adressen är Arenavägen 75 vilket placerar oss under Tele2 Arena.

Bakom skivspelarna står Binh, Eli Verveine, Etienne samt Engjell Kasa. Martin och Majkel utlovar en lokal som är ombyggd för ändamålet med syftet att ge både dj’s och publiken bästa möjliga upplevelse.

Mmmmm återkommer varje vecka framöver.

m

Mattias Hedlund lämnar nattklubbsvärlden – ”När saker inte är kul så gör man inte heller ett bra jobb”

av Mats Wurnell

hedlund

En av huvudstadens stora klubbprofiler väljer nu att lämna nattklubbsvärlden. Mattias Hedlund har drivit house- och technoklubbar sedan början av 2000-talet och bland dessa hittar vi bland annat Grodan Cocktail Club, Esque, Neu, F12-terrassen, F1-6 på Fotografiska, Musikaliska och nu senast Audiio. Nu väljer han alltså att kliva åt sidan.

– Jag tycker helt enkelt att det inte är speciellt kul längre. När saker inte är kul så gör man inte heller ett bra jobb heller och detta märkte jag när vi skulle dra igång nattklubben Audiio.  Jag och också jobbat mer eller mindre varje helg sedan början av 2000-talet och nu när jag den senaste månaden har varit ledig på helgerna har jag mått jättebra av detta. En frihetskänsla utan dess like. Jag vill också nämna att det inte är några konflikter inblandade utan detta gör jag för må bättre själv och kunna fokusera på det jag verkligen vill göra, säger Mattias Hedlund.

Hur ser du på techno- och housecenen just nu?
– Att driva nattklubb med bra och kvalitativ dansmusik idag är otroligt svårt. Polisen och myndigheter granskar en som arrangör/krögare väldigt hårt samt besöker nattklubbarna konstant för kontroller. De kräver att ordningsvakterna ska stå på tå när det gäller berusningsnivå och gripa in vid minsta misstanke av droganvändande. Jag känner att det här måste ändras snabbt annars kommer hela Stockholms legala klubbscen att rasa. Polisen och myndigheter behöver ta lärdom av våra närliggande länder i Europa. Jag tänker nu i framtiden försöka gå in i det och göra skillnad tillsammans med några andra eldsjälar i branschen. Jag blir väldigt ledsen av att se folk som sliter och gör riktigt bra saker inte alls får det antalet besökare de förtjänar. Samtidigt har en annan scen kommit upp utifrån dessa premisser och det är undergroundscenen, vilket jag tycker är väldigt roligt. Jag skulle vilja se att vi kunde skapa samma öppenhet och frihetskänsla på legala nattklubbar och att alla känner sig välkomna. Jag pratar inte om drogliberalism, men mer att släppa behovet av att kontrollera gäster som besöker en nattklubb idag. Det är ett måste om scenen ska kunna återhämta sig och faktiskt bli lika stor som den borde vara i en av Europas städer i framkant, säger Mattias Hedlund.

Dock kommer han inte att lämna scenen helt och hållet. Även om Mattias säger farväl till det löpande arbetet med nattklubbar så består engagemanget i festivalerna Into The Valley som i år arrangeras för andra gången, samt Stockholm Love Affair som arrangeras för första gången den 1-2 april.

– Into The Valley var det slitigaste jag har någonsin gjort men också det absolut roligaste. Efter genomförandet så väcktes ett nytt intresse för mig som jag har valt att jobba vidare med den närmsta framtiden. Det har kommit upp massa idéer och tankar på hur man ska göra musikscenen och Sveriges festivalklimat roligare. Det var då idén för Stockholm Love Affair uppkom. Vi satsar i det projektet att göra det något klubbigare och med aningens bredare bokningar än till Into The Valley och vi testar också ett för oss nytt inomhusfestivalkoncept.

Mattias Hedlund fortsätter att berätta.

– Även Into The Valley fick en förlängning i form av en klubbturné som vi kallar för Episodes som vi genomför för att sprida varumärket ytterligare. Turnén har sitt första datum nu på fredag här i Stockholm på Nobelberget med Ricardo Villalobos och Axel Boman m.fl. Turnén kommer sen fortsätta i ungefär sju städer till. De som är bekräftade och klara är Antwerpen, Moskva, London, Paris, Berlin och Oslo men det tillkommer även ett par till datum för Sverige.

Vilka är dina starkaste minnen från din tid som nattklubbsarrangör?
– Tiga och Jesper Dalhbäck på Grodan Cocktail Club 2004, Miguel Migs på F12 terrassen 2004, Booka Shade nyårsafton 2005 på Nordic Light Hotell, Magda på Grodan Cocktail Clubs avslutning 2006, Sven Väth på Neu 2007, samt Todd Terje, Dixon och Kerri Chandler på F 1-6 på Fotografiska 2013. Med det vill jag säga att jag har haft en extremt rolig tid med att driva dessa nattklubbar.

Du har också drivit en del klubbprojekt som inte fokuserat på techno och house. Hur var det?
– Precis! Klubben Sommar! var ett av dessa projekt. Där ville vi skapa ett kvalitativt kvällsnöje för en ung publik. Det finns mycket man kan säga om Sommar! men det var väldigt lärorikt för mig rent marknadsföringsmässigt att förstå hur man attraherar andra målgrupper än sina egna, vilket jag till en början fann svårt. Dock så lyckades vi med att göra Sommar! Så populärt att vi som mest 5600 gäster under en och samma kväll sommaren 2013.

Slutligen vill Mattias Hedlund framföra ett stort tack.
– Jag vill tacka alla gäster, dj’s, klubbar, personal men även mina partners och speciellt Jens Segrén som jag jobbat allra längst med. Utan er alla hade inga av dessa fantastiska projekt varit möjliga. Hoppas ni har haft lika kul som jag?!

Ny dokumentär om Stockholms undergroundscen (video)

av Mats Wurnell

Nyligen dök det upp en hemlighetsfull teaser från en ny dokumentär om huvudstadens undergroundscen. I dagsläget finns det inte så mycket mer att säga, men jag tycker att klippet indikerar att det är kompetenta människor som står bakom produktionen. Det ska bli mycket spännande att se var detta tar vägen!

Sida 1 av 2
  • Redaktör: Lars Östling (lars.ostling@aos.se)
  • Ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aos.se
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Bud- och leveransadress: Blekholmsgatan 18, Stockholm
  • Postadress: 105 18 Stockholm
  • Org.nr: 556964-0914
  • Momsregistreringsnr: SE 556964-091401

Följ oss på

Våra appar

Tipsa oss

  • Har du tips på klubbar, evenemang, konserter eller något annat kul? Skicka ditt mejl till tipsa@aos.se. Vi kan tyvärr inte få med alla bra tips vi får.

Sälj

  • För att komma i kontakt med vår
  • säljavdelning, ta del av information samt
  • produkter, göra uppdateringar, leverera
  • annonsmaterial eller om du har funderingar
  • kring en faktura,
  • kontakta Annonsdax.
  • Telefon: 08-555 006 15
  • E-post: aos@annonsdax.se
  • Annonswebb: www.alltomstockholm.se/annonswebb