27 december 2013 @ 14:15

Julbordets bästa

 

 

Jag börjar nog att bli hungrig för nu sitter jag och fantiserar om mammas julbord igen!

I år var julbordet som ett knytkalas där vi alla bidrog med något. Mina favoriter blev mammas stekost, min grönkålspaj och lillasysters Glöhöpper.

 

julbord_2013

Vad är din favorit på julbordet?

25 december 2013 @ 16:59

God Fortsättning!

Dom lata dagarna är här med matrester och dagtv. Inte ens ett riktigt blogginlägg kan jag förmå mig att skriva.

Jag säger bara hej hej och God Fortsättning, vi ses på andra sidan om paltkomat!

snorpan

24 december 2013 @ 13:42

Julhälsning från KNAADA

god_jul

 

Första fingret på tangentbordet, tänkte skriva något om total julefrid, alla barnen sover osv osv…

Men jag hör några småfötter som tassar där uppe, och det är inte tomten! Julvakan blev lite senare än bra för småtassar igår och spänningen över väntande morgonklappar för stor, summan av det hela – fem timmars sömn. Inte bra för julfriden i huset. Men så efter att ha invigt sitt nya tv-spel och latjat runt med den nya cd-spelaren ett par timmar fick jag faktiskt alla tre att ta sig en liten lur nu mitt på dagen.

Jag och pappi har tjuvstartat på glöggen och nu ska jag prova mig på en grönkålspaj innan vi ansluter till resten av släkten för mat och klappar. En dusch och lite finkläder hade jag också tänkt kosta på mig.

Känner jag pappi rätt så har han ett par klappar att slå in också, alltid i sista sekunden. Hade allt varit enligt tradition idag så hade han väl stått i Åhlénskö nu för att köpa något till sin älskade inredningsnörd. Mig gör det inget, jag älskar klappar från Åhléns :) Och just nu sitter han faktiskt i soffan och ser på någon norsk jultv, kanske han börjar att lära sig.

Hoppas ni alla har en fantastisk dag med en gnutta av både julefrid, mys och familjekaos!

God Jul!

21 december 2013 @ 21:48

Jag flyttar hem

Tack alla!

Att blogga för Aftonbladet har varit en spännande resa. Jag är så tacksam och glad för den möjligheten och upplevelsen, men hemlängtan börjar att komma ikapp mig och vid årsskiftet flyttar jag hem till KNAADA.com igen.

Tusen tack till Härligt hemma som sett mig och gett mig möjligheten, och tusen tack till alla nya läsare jag har mött här!

Image (42)Men jag tänkte götta mig kvar här ett tag till och fram till årsskiftet hittar ni mig på båda bloggarna. Sen hoppas jag verkligen att ni vill hälsa på mig där också!

Nyfiken? Då kan du spana in den ”nygamla” bloggen redan nu – HÄR >

 

21 december 2013 @ 08:09

Mycket men inte allt

Har du hittat den?

Mycket men inte allt hittar man i webbutiker, glöggdoften uteblir och julkänslan med den. Är det kanske därför jag läser både lite här och där om hur julkänslan inte infunnit sig i år? Det är visst rekordår för näthandeln i år igen.

Men jag har bot folkens!

Ett besök till en butik som denna – ska du se julkänslan är som… hemma.

 

Image (39)Hmm, ja kanske det ska två besök till för att få flyt på rimmet också, men jag känner mig nöjd såhär.

Image (40)Här i Edsbyn heter den Panesgården, och där var jag och spankulerade igår. Det är viktigt, här inne får man inte stressa. En butik fylld av saker jag inte behöver, då får man kika lite extra för att se vad som är så vackert att det skapar ett nytt behov.

Image (41)

 

Hur som helst så är det omöjligt att inte ha julkänsla när man går därifrån. Och jag köpte något fint till min morbror som han inte behöver.

 

 

20 december 2013 @ 10:01

”Min jul”

Inspirationsbanken

Min_julFredag, stressar du med klappar och julmat? Eller sitter du som jag på kontoret med en kaffe, tittar ut och undrar vart all snö tog vägen?

Hemma hos oss väntar pepparkaksgranarna på att bli klistrade och pyntade, granen på att få komma in och glöggen på att bli smakad. Jag har inte den där rätta feelingen ännu. Kanske den kommer i eftermiddag när jag ska trängas med alla andra bybor och hemkomlingar på Ica. Jag chansar på det, kikar vidare på fjolårets julbilder och förklarar detta inlägget som det absolut första i Inspirationsbanken >

19 december 2013 @ 12:32

Min lillasysters lya

Moodboard

Först av allt så vill jag gratulera min lillasyster Britta som har fått både jobb som PT och lägenhet i Stockholm på mindre än två månader efter sin utbildning.

Hon är så otroligt strong och positiv, med hennes attityd verkar det mesta vara möjligt och jag känner mig lite mallig att få vara hennes storasyster :)

Så bor du på Söder och är sugen på en ny PT, så ska jag snart avslöja var ni hittar henne!

Idag kör hon sin introduktionsdag och jag sitter här med en moodboard som jag lovat henne att knåpa ihop till den nya lyan.

Moodboard_Britta_2

Tänk att få vara 23, börja sitt första ”riktiga” jobb och att samtidigt inreda en ny lägenhet i en ny stad! Det pirrar nästan i min mage av den lycka jag tänker att hon måste känna.

18 december 2013 @ 14:26

Dan före dan före dan före…

Snart redo för julen

Julen blir i liten skala det här året. I dubbel bemärkelse, den här lille bagaren har huvudrollen i min.

dogge_bakar

Dom stora barnen åker med pappi till familjen i Norge och vi stannar hemma bland barngrindar, rumpservetter och julgranen utom räckhöjd. Det blir en rofylld jul.

Julgranen tror jag att vi klär imorgon och de sista klapparna ska jag nog åka och fixa NU.