Att göra egna schabloner

Från ruckel till gästrum – Del 6

ettan_schablonerDet fanns lite olika funderingar på ytskiktet till den nya väggen i gästrummet. Min idé var galvad plåt, men pappi var rädd att det skulle bli för kallt i ett rum som kanske blir kallt ändå när hösten smyger sig på. Min nästa idé var vit hålad masonite, supersnyggt och kul att kunna använda hålen också!

Men hålad masonite var en udda vara fick jag veta och det har man inte på lager. Och som många av er vet så kommer mina gäster redan imorgon, och då ska dom sova här. Jag har inte tid med beställningsvaror!

Så det fick bli schabloner istället. Det här är en idé jag har fått ifrån ett vackert golv någon gång och jag har väntat på rätt tillfälle för att använda mig utav den.

ettan_schabloner_3

Schablonerna har jag gjort själv och klippt ut i plast.

Tips!
Tänk på att plasten ska vara tillräckligt tjock för att vara stadig men inte för tjock för då kan den inte forma sig efter väggen och håligheter uppstår/ färgen kladdar.

Först mätte jag hur stora de stora schablonerna skulle vara för att bilda ett mönster från vägg till vägg och tak till tak i ojämna antal. Kom fram till att 40×40 cm skulle funka och började med den första i mitten på väggen.

Utifrån den byggde jag vidare med fler schabloner och i flera olika nyanser av grå.

ettan_schabloner_4

För att få liv och en oregelbundenhet i schablonerna så freestylade jag några detaljer med en vit liten pensel på slutet. Och sist av allt så drog jag över ett par varv med en torr vit stor pensel för att matta ut och ge lite patina.

ettan_schabloner_5

Fler blogginlägg från Knaada

Senaste artiklarna från Härligt Hemma