Femåringen bygger en drake

”Tandlöse”

– Den behöver ben, batterier och vingar och den måste gå att laga ifall jag sticker sönder den med ett svärd. Det och mycket mer är det som den måste, och mamma du måste bygga den!

Men mamman vet att det är en ”Tandlöse” han vill ha. Och hon vet att femåringen blir skitförbannad på mamman om draken inte flyger när den väl är klar. Så hon får honom att bygga den själv istället.

Hon lovar sällskap och all hjälp han behöver. Men han måste hämta material, planera, rita och spika själv. Han tvingar mamman att göra en komihåg-lista på det språket som han förstår (stora bokstäver).

lista

Mamman gör en lista på det språket och återgår sen till sitt eget dagsprojekt – att stoppa gårdagens plantor i jorden. Två vita syrener i hörnet där stenmuren möter staketet.

Staketet är relativt nytt och nu när tomten känns mer avskiljd från skogen vill jag plantera en del växter för att rama in och skapa trivsel på den här annars oanvända delen av tomten. I äppelträdet ska hängmattan som pappi fick i present av mormor och morfar upp.

syrener

Runt hörnet hör jag ett ivrigt hamrande, femåringen är i full gång med vingarna. Han njuter av att vara storebror och av att ha småsyskon som sover.

lilleman

Det gör jag också. Naptime lika med mammitajm!

Jag fortsätter med mitt och går vidare mot lekplatsen.

kollage

Kanten mellan sandlådan och gräsmattan har stått ogjord sedan vi byggde lekplatsen förra året. Idag planterade jag massor av marktäckande och smultron som jag hoppas ska hålla nässlorna borta.

lekplats

Det här kan nog lätt bli ettåringens favoritplats i sommar, sand och smultron – allt en ettåring gillar… att äta.

Femåringen ropar, han behöver hjälp att såga till benen till draken. Han drar den ivrigt i svansen och visar precis vad jag ska göra, hur långa benen ska vara och var han vill att jag fäster dom. Vi gör det klart och tar en glasspaus.

drakbenPlötsligt har mer än halva dagen gått, treåringen vaknat och femåringens drakfokus börjar att blekna. Dom hjälper mig med planteringen en stund.

(Läs: slåss i rutschkanan och låtsasbajsar i dom tomma plastkrukorna)

Dags för lunch.

paus

Men så vaknar ettåringen och snart 40-åringen har kommit hem och femåringen ser en ny chans att få lite hjälp med finliret.

Pappi spikar öron och småtomtarna limmar ögon, näsa och mun.

allaOch vet ni! Idag har jag hunnit göra en massa mammasaker medan femåringen nästan alldeles själv har byggt den mest fantastiska drake jag någonsin har sett.

Wow, jag blir varm i hela kroppen! Så stolt.

drake

Jag säger bara – kolla in symetrin!

Och du ser väl likheten?

nightfury

Foto howtotrainyourdragon.wikia.com >

Nu ska den målas svart och få klor, sen är det väl bara att sticka svärdet i den då, det var ju det den var till för.

Eller kan det vara så att femåringen har ändrat sig, nu när han fick göra jobbet själv?

Fler blogginlägg från Knaada

Senaste artiklarna från Härligt Hemma