Från ruckel till gästrum på 5 dgr

Del 3

Det här rummet vi håller på att fixa till i uthuset nu, är det rummet där vi både firat midsommar och slurpat kräftor förr om åren. Nu ska det bli sovrum/gäststuga men vi vill ha kvar möjligheten att sitta där inne, därav fasta sängar som också ska fungera som sittbänkar.

ettan_sittbank_1

 

Det här fönstret ligger precis mitt på väggen, och sitter man med ryggen mot den här väggen så ser man dörren och har hela rummet framför sig, snyggt tänkte jag! Och snickrade en låda med kvarblivet material från pergolan som vi byggde förra året, och staketet som vi byggde året innan dess.

 

ettan_sittbank_2

Gratis är gott! Och det är ett glas vin också när man arbetar sent en lördagskväll.

Den här ramen klädde vi med staketspjälor som en stående panel, och så valde vi att täcka sängbotten helt för att ha kontroll på att inga råttor eller annat tar sig in.

ettan_sittbank_3

Och såhär blev det. Idag ska jag köpa en dekorlist och sätta på överkanten och mot golvet. Det tillsammans med vit färg så är jag säker på att det kommer att bli helt super.

Ja, jag vet – det ser så snyggt ut med de olika träfärgerna på bild men i verkligheten ser det mest ofärdigt och ofräscht ut och inte speciellt trevligt att ha som säng. Så även om det skär i hjärtat går jag ut och målar den – nu.

Fler blogginlägg från Knaada

Senaste artiklarna från Härligt Hemma