Hemma hos någon annan

Min kusin med familj – Del 1

Hon var stor, tuff och snygg. Och jag var alltid lite för liten. Hade jag tur så fick jag ärva en del av hennes kläder, så som småkusiner får. Eller kanske till och med sitta en liten stund på sängen i hennes rum. Men min lugg blev aldrig lika puffig som Helenas och trasiga jeans det fick jag inte ha för min mamma. Sen flyttade hon till Stockholm, fyllde trettio och skaffade barn.

Inte förrän idag har vi fattat hur mycket vi har gemensamt!

helena5

Tillsammans med sin familj bygger Helena nu en stuga på den tomten vi spenderade många sommardagar som små. Precis som sig bör här i hälsingeskogen så är den timrad, rödmålad och prydd med många vackra fönster.

helena10

Det första som fångade mitt öga var takhöjden när jag klev in i köket och vardagsrummet. Vi satt vid köksbordet och delade en flaska vin och många gamla minnen när jag tänkte att hit måste jag i dagsljus och få ta en del bilder.

helena4

Det är inte så stor åldersskillnad på våra barn och idag när jag berättade att vi var ditbjudna på bad och fika så jublade Lilleman och Snorpan högt.

Medan de kastade kottar till hunden och tjatade om att få bada frossade jag runt bland alla vackra detaljer.

Det ligger nog kanske i släkten tänker jag, den där ”lätt” överdrivna fascinationen för detaljer. men visst är det väl så att man mår bättre när man har det fint runt omkring sig!?

helena3

Det här skåpet är min absoluta favorit. Själv hade jag nog gissat att det var inropat på auktion här i trakten, men jag vet att det är köpt i Stockholm hos någon antikhandlare.

helena

Bilderna blev så många att idag väljer jag att visa bara köket.

Ingen av er blir kanske förvånad när jag berättar att det var på Erikshjälpen våra vägar började att mötas igen i vuxen ålder.

helena2

Helena berättar hur påfågelburken kommer från hennes mans familj, jag mmm´ar och tänker hur förbaskat bra den bryter mot tapeten medan jag ogenerat klättrar runt barfota på hennes köksbänk.

helena12

Ett par bullar och en saftig morotskaka senare far vi hemåt igen, barnen blöta i håret och mitt minneskort smäckfullt med bilder – en fin sommardag helt enkelt!

helena11

Fortsättning följer…

 

Fler blogginlägg från Knaada

Senaste artiklarna från Härligt Hemma