Insidan i 3D

Vi bygger ut – Del 5

Boytan idag ligger på runt 115 kvm och vi har ända från början vetat att vi kommer att växa ur huset, men vi gillar tomten och trivs så bra här.

Nedervåningen

När jag just nu sitter vid köksön och tittar till vänster så ser jag tre nyvakna ungar i soffan. Tittar jag till höger så ser jag fotpallen från lässtolen som någon har skjutit in i köket för att leka häst med. Eftersom det inte finns något lekrum blir det lek i alla rum.

Mitt vattenpass ligger på diskbänken och overallerna som kommit från skrubben för provning ligger också i köket som får agera sluss i brist på förvaring. Det här köket är belamrat med både mina grejer som ska vidare till jobbet och inte alltför sällan pappis grejer eftersom han också ofta jobbar hemma, teckningar, pärlplattor och allt vad ungarna företar sig för dagen.

113 kvm börjar att kännas tungjobbat och intensivt med tre barn som dessutom går bara 20 timmar på dagis, det blir många timmar hemma. Och snart ska blöta snöstövlar trampa in framför trappen som leder till övervåningen, jag drömmer om ett större hus!

Såhär ser nedervåningen ut idag.

nuvarande_ytor_plan1

Och ser man på skiss nr 6 så verkar mina drömmar kanske kunna bli verklighet! Den är drygt dubbelt så stor och rymmer både grovingång och gästrum.

plan1_skiss6

1) Ny entré med förvaring

2) Den gamla hallen med trapp och liten toalett kommer att stå nästan orört.

3) Köket får nya fönster och en dörr ut till den nya terassen

4) Dagens tv-rum blir ungarnas läx och pysselrum. Hit ut får pärlplattor, legobygge och teckningar flytta så att jag kan få mitt köksbord tillbaka.

5) Gästrum med plats för en hel familj. Med dubbelsäng och en övervåningssäng får vi plats för alla våra långväga vänner och familj.

6) Det nya tv-rummet

7) Ett litet kontor/krypin för pappi

8) Det bästa av allt! Grovingång med tvättstuga.

9) Toalett och dusch

Mellan den nya och gamla delen är en liten trapp på fem trappsteg som leder upp till det nya tv-rummet.

 

Övervåningen

På övervåningen har vi idag två sovrum, ett som jag och pappi delar med Lilldogge. Och ett som Lilleman och Snorpan delar, där måste också svärmor bo nu hela veckan då hon kommer på besök. Så är det en hall som vi har gjort till tv-spels/pysselrum och ett badrum/tvättstuga.

nuvarande_ytor_plan2Skiss nr 6 ger oss alla varsitt sovrum plus att vi får ett dressingroom, ihhh…

plan2_skiss6

1) Hall/bio oförändrad

2) Tvättstugedelen flyttar ner och ger plats för ett extra handfat

3) Barnrum 1

4) Barnrum 2

5) Barnrum 3

6) Låt oss kalla det för mitt sy och pysselrum så länge ;)

7) Vårt sovrum

8) Dressingroom

Då är det väl bara att nypa sig i armen och fundera över om detta verkligen kan bli verklighet?

Och jag tar väldigt gärna emot dina tankar och idéer!

 

 

 

 

Fler blogginlägg från Knaada

Senaste artiklarna från Härligt Hemma