Jag skulle aldrig odla!

Men det har pallkragetrenden ändrat på

Man ska aldrig säga aldrig, men det gör jag ibland ändå. Speciellt om det är min mamma som frågar, en släng tonårstrots som sitter kvar kanske…

Hur som helst så skulle jag ALDRIG odla grönsaker, och inte jordgubbar heller!

Men det har hela den där hela pallkragetrenden ändrat på.

pallkragar_8

Orsaken var egentligen att jag inte gillar att ha ogräs runt fötterna, dessutom har jag  grodfobi och sådana gömmer sig i grönsaksland – det vet jag!

Men så var jag på en loppisrunda och blev inspirerad i en härlig trädgård. Här kan det väl ändå inte vara några grodor som trivs?

pallkragar_9

Ordning och reda med pallkragar och inget ogräs – det ska det få bli! Och i direkt anslutning till grill och uteplats vill jag ha det.

pallkragar_1Även om det ser hopplöst ut så vet jag ju att det mesta brukar ordna sig bara man börjar och tar ett bekymmer i taget.

pallkragar

Ett avbrutet spadskaft och ett par förbrända kalorier senare så var min mega-oregano borta och marken jämn med plattorna på uteplatsen.

pallkragar2

 

Ovanpå det lade jag en duk för att hålla ogräset borta,

pallkragar3

och ovanpå det ett lager singel. Jag kärrade på och Lilldogge käkade, tidskrävande men när det äntligen börjar att synas lite resultat så gör det inget tycker jag.

pallkragar4

pallkragar5

 

Innan kvällen var klar blev jag ju tvungen att få testa pallkragarna på plats. Åh det blir så skönt med lite ordning där i kroken!

 

pallkragar6

Kragarna ska målas, kanter ska fixas, jord ska fyllas etc etc. Det är massor av jobb kvar!

pallkragar_7

Men hörni, jag är inte sämre än att jag kan ändra mig – det här med att odla grönsaker, det är ju jättekul!

Fler blogginlägg från Knaada

Senaste artiklarna från Härligt Hemma