Magsjuka och kålsoppa med fräs i
avTvå vägar till ett slankare liv
Februari rusar fram och det börjar bli dags att fatta att det inte längre är januari, och då kan man heller inte skylla extrahullet på julen som drog ut på tiden.
Vi kickstartar den här veckan med magsjuka och kålsoppa. Magsjukan står Snorpan för, och jag passar på att superladda maten med både kryddor och grönsaker, när makaroner-och-korv-barnen ändå är för sjuka för att äta.
Jag hade bestämt mig för att försöka knacka ihop en vettig matsedel den här veckan för att få någon ordning på dåliga nödlösningar. Men innan jag ens hinner stava till l-u-n-c-h så är det dags att äta den, så måndagen började vi med en gammal favorit ”Kålsoppa med fräs i”. En het och fräsch kålsoppa av modernare slag, matsedeln får jag be att återkomma till.
Detta behöver du:
3 nävar Hackad vitkål | 2 st Kycklingfiléer | 1 brk Böngroddar | 1,5 l Vatten
1 msk Kycklingfond | 2 msk Citronpeppar | 3 st Pressade vitlöksklyftor
3 msk Citronsaft | 1 tsk Sambal olek
(ev lite majsstärkelse eller potatismjöl för redning)
Såhär gör du:
Hacka upp kycklingen och stek den halvklar på ganska hög värme, tillsätt sedan vitkål, vitlök, 1 msk citronpeppar och sambal. Stek tills kålen börjar få färg och mjukna, tillsätt kycklingfond och rör.
Tillsätt vatten, citronsaft och koka upp. Låt soppan puttra på ett tag och smaka av med ev mer citronpeppar. Red om du önskar soppan tjockare (komihåg att röra ut mjölet i vatten innan du tillför det i soppan).
När allt är klart så häller du i böngroddarna, rör om och servera.