Nya skisser igen!

Vi bygger ut – Del 4

Wow, nu sliter hon verkligen Heidi, vår arkitekt. Så många olika faktorer och önskemål som spelar in. Jag som velar fram och tillbaka. Hur ska vi få ihop skönhet och funktion?

Finns det möjlighet att flytta den gamla trappan i hallen? Ska den lilla toaletten få vara kvar? Hur stort behöver pappis kontor vara och ska det vara uppe eller nere? Kan man lägga dom båda ingångarna på framsidan utan att skämma fasaden? Och hur stort får bygget bli egentligen? Som Heidi säger – Det är lätt att rita men det ska ju byggas och betalas också.

Här har vi skiss nummer sex.

Förslag 6 - Fasad mot sydväst

Den stora skillnaden från skiss nummer fyra är planlösningen inomhus, men också att vi har försökt ta tillbaka en del av den härliga verandan och skapat en mindre uppstyckad fasad. Nu kan vi åter igen gå från altanen utanför köket och ut på gräsmattan.

Men den största förändringen är nog att jag har fått ge med mig på tv-rummet med full takhöjd, i änden av den nya flygeln, för att kunna flytta fram grovingången. Det känns som ett svidande men klokt beslut. Det finns ingen mening med att bygga en praktisk grovingång på baksidan när ingen av oss kommer att orka använda den, hur fint det där förra tv-rummet än var!

Ska väl kanske tillägga också för er som inte vet att vårt hus är byggt på en ganska brant kulle. Hantverkarna kallade vår uppfart till huset för mördarbacken och inte alltför sällan barnen halvvägs upp när vi kommer från dagis för att dom inte ”orkar” mera.

Förslag 4 - fasad mot sydväst

Därför har vi nu flyttat fram grovingången till framsidan och bak tv-rummet till den andra sidan.

Och som den ängel Heidi är så har hon gett mig ett nytt och nästan lika fantastiskt glasat tv-rum på andra sidan huset, det gillar jag!

Kill your darlings helt enkelt, det brukar löna sig i slutänden!

Förslag 6 - Fasad mot nordost

 

Förslag 6 - vardagsrum 2

Bilderna är skisser från Dreams and Coffee

Men som alla vet så är det ju insidan som räknas eller hur! Och jag har inte riktigt haft möjlighet att sätta mig in i alla detaljer på insidan ännu, men jag har lovat Heidi att återkomma någon gång efter helgen.

Så fort vi har insidan på plats kan man börja att finjustera utsidan också.

Fortsättning följer…

Fler blogginlägg från Knaada

Senaste artiklarna från Härligt Hemma