Receptet!
avKnaprig kolapaj med röda vinbär
Här kommer receptet på den supergoda pajen vi hade efter kräftorna i fredags. Det är inte mitt eget recept, och dessvärre vet jag inte var jag fann det för typ två år sen…
PAJDEG
125 gr Smör | 1 dl Socker | 1 dl Havregryn | 2 dl Mjöl
Blanda ihop ingredienserna till en deg och tryck ut den i en pajform
Gräddas 200 grader i ca 20 minuter
KOLASÅS
2 dl Grädde | 1 dl Sirap | 1 dl Socker | 1 tsk Vaniljsocker
Koka ihop i ca 15 minuter till en sås
50 gr Smör
Rör i smöret så att det smälter i kolan och häll över pajbotten
VINBÄR
3-4 dl Vinbär (Torra, rena och rensade)
Strö vinbären över såsen när den har stelnat något men inte helt
Servera med glass eller vaniljsås
Lycka till!