Receptet!

Knaprig kolapaj med röda vinbär

Här kommer receptet på den supergoda pajen vi hade efter kräftorna i fredags. Det är inte mitt eget recept, och dessvärre vet jag inte var jag fann det för typ två år sen…

paj

 

PAJDEG

125 gr Smör | 1 dl Socker | 1 dl Havregryn | 2 dl Mjöl
Blanda ihop ingredienserna till en deg och tryck ut den i en pajform
Gräddas 200 grader i ca 20 minuter

KOLASÅS

2 dl Grädde | 1 dl Sirap | 1 dl Socker | 1 tsk Vaniljsocker
Koka ihop i ca 15 minuter till en sås
50 gr Smör
Rör i smöret så att det smälter i kolan och häll över pajbotten

VINBÄR

3-4 dl Vinbär (Torra, rena och rensade)
Strö vinbären över såsen när den har stelnat något men inte helt
Servera med glass eller vaniljsås

Lycka till!

Fler blogginlägg från Knaada

Senaste artiklarna från Härligt Hemma