Vadå webbdesign?

Dagens funderingar

En webbsida med webbutik is in the making, precis så här kan en dag på mitt arbete se ut.

wicked

Färger
Vilka färger menyn ska ha när den står oanvänd, vilken färg den fliken du är på just nu ska ha och vilken färg då texten blir som bör vara en annan färg än den du får när du drar musen över för att alla ska förstå vad som är klickbart, oklickat och vad som är klickat.

Typsnitt
Vilket typsnitt ska användas i menyn och hur långt avstånd vill jag ha mellan varje bokstav? Ska det vara stora eller små bokstäver?

Bakgrund
Ska bakgrunden vara mörk eller ljus, slät skuggad eller ett foto?

Bilder
Vilka bilder ska vi använda och ska dom beskäras?

Marginaler & skuggor
Hur mycket luft är lagom mellan bilderna för att ge ett skönt flow och hur stor ska skuggan vara bakom varje bild? Ifrån vilken riktning ska vi tänka oss att ljuset ligger på bilden och hur tjock är det snyggast om ramarna är?

Ikoner
Är en bakåtsträvande som symbol för hennes kläder eller funkar det eftersom hela sidan ska ha en retrovibb? Är ikonerna lagom stora och passar dom ihop?

Illustrationer
Hur genomskinlig behöver emblemet vara för att texten ska synas men ändå bakgrunden samtidigt och hur spetsig ska spetsarna vara för att ge ett skönt intryck?

Ja, jag har ju sagt att jag har världens bästa jobb! Och nu sätter jag punkt för den här måndagen på rumpan, i eftermiddag ska jag plantera mitt vildvin som jag inte hann med innan Norge-resan.

Fler blogginlägg från Knaada

Senaste artiklarna från Härligt Hemma