”Vinterlunch”

Bakom kulisserna

Ett av höstens roligare uppdrag fick av mig arbetsnamnet ”vinterlunch”.

Det var Mjödhamnen som bad om ett antal bilder för att kunna marknadsföra sitt nya mjöd ”Vinter” i både reportage och annonser. Ni minns kanske mitt tidiga julgodisbak, dom underbara loppisgafflarna och den vita tallriksväggen, här ser ni resultatet av det stylinguppdraget!

_DSC0468-Redigera

 

Fotat har Marias of Sweden gjort och tillsammans måste jag säga att vi är ett nedrans bra team! Jag fick bilderna idag och känner mig väldigt nöjd.

_DSC0474

De här första bilderna är en ”enkel sillunch”. Färgerna har varit avgörande i både dukning och matval för att lyfta produkten och samtidigt ge en vintrig känsla som inte nödvändigtvis behöver vara jul.

_DSC0496

Jag frågar mig vem som ska äta, vad är det för typ av hem, är det ett hem, vad gör dom sen och hur är dom klädda för att få igång tankarna kring vad jag vill ”bjuda” på.

I nästa bild ”vinterbjudning” jobbar vi med samma färger och stämning för att de ska passa ihop i exempelvis ett kollage. De grå tonerna går igen tillsammans med en del varmare nyanser som får produkten att poppa fram.

_DSC0513Det krasar fortfarande pistagenötter under fötterna i min ateljé. Och jag är säker på att rörläggaren som luftade elementen idag måste ha funderat vad för typ av oredig godisråtta som jobbar där.

_DSC0615 (1)

Han skulle bara veta vilken ordning det var för ett par veckor sedan! Och nu när vi har resultatet av bilderna så ska jag väl våga städa ateljén igen också.

_DSC0520Jag har aldrig gjort glaserade äpplen förr, men jag är glad för att jag provade – dom visade sig vara ett par riktiga linslusar!

_DSC0529De sista bilderna kallar jag ”glögg”, här går vi snäppet närmare jul men fortfarande i samma färgskala.

_DSC0670Jag brukar själv servera glöggen i snapsglas, jag tycker det ser så snyggt ut när man dukar upp många på en bricka och det bygger upp lite på höjden. Och snapsglasen är väldigt lämpliga att hålla när glöggen är het.

_DSC0660Min farmor lärde mig en gång att skeden i muggen leder värmen och gör så att glaset inte spricker. Här har jag valt kanelstång, jag tvivlar på att den har samma effekt, men snyggt är det eller hur!?

_DSC0673

 

_DSC0693Med detta hade jag gärna önskat en god jul eller åtminstone en trevlig helg. Men eftersom dom båda dröjer ett tag så nöjer jag mig med ett tack å gonatt!

Imorgon tänkte jag visa er dom ”juliga vinterlunchbilderna”,
vi ses!

Bilder lånade av Mjödhamnen – Foto Marias of Sweden – Styling Sofia Leanders

 

 

 

 

 

Fler blogginlägg från Knaada

Senaste artiklarna från Härligt Hemma