Startsida / Inlägg

”Tur att vanligt folk inte vet hur illa det är”

av Mira Micic
polis6

Mejl från polisen och allmänheten fortsätter strömma in. Här är några till utdrag:

• Polis i 20 år:

Jag instämmer i det som skrivs och det känns rent bedrövligt många gånger. Vi kollegor brukar i bland säga ”det är tur att vanligt folk inte vet hur illa det är”.
Vi tvingas säga nej till att ingripa mot grova narkotikabrott på grund av att utredarna går på knäna. Inbrotten i City ligger på skyhög nivå på grund av hitresta tjuvligor som härjar fritt tack vare avsaknad av resurser.”

• Polis i 10 år, Stockholm.

Att vi inte kan åka på alla jobb från ledningscentralen o allra minst de lägre prioriterade är på grund av av personalbrist vilket beror just på det, vi lägger mkt av småbrotten i benfickan och avrapporterar på övertid

• Polis i 30 år:

Det är helt rätt att det är totalt kaos inom polisen. Det finns inget folk och inte någon ordning. Eller mer rätt: det finns folk men inte på rätt plats. De är chefer, ledningsstöd till chefer eller har andra special tjänster. Antingen riktiga eller påhittade just för deras skull. Vi på golvet får inte ha telefoner med kamera, det är för dyra saker, medan det köps in tjänstebilar til chefer osv . Det finns folk och pengar men dom är på fel ställen. Det är dåligt betalt, obefintlig personalpolitik,, toppstyrt och ja, bara kaos.

Folk pratar betydligt mer om att sluta än förr, möjligt med undantag för den tid som  Göran Lindberg var chef och det var katastrof, men då var det ju mer lokalt. Förr blev man polis och så var man polis. Slutade någon var det typ”oj, kan man det?”, nu är det ”jaha, en till”. Jag vet att folk gått till Försäkringskassan, Migrationsverket, olika tjänster som har med säkerhet eller ledarskap att göra och dylikt. Jobb där dom får mer betalt.”

•Polis, Stockholm:

”Något ni skulle titta närmare på är hur många poliser som faktiskt är kvar och ute och jobbar i den så kallade kärnverksamheten. Jag jobbar i ett lokalpolisområde i Sthlm och uppfattar att vi blivit av med så mycket som en tredjedel av personalen som ska vara ute och jobba. Man leker med siffror genom att flytta poliser från en plats till en annan.

Jag skulle kunna räkna upp minst 30 personer som försvunnit senaste året/halvåret men inga nya kommer i deras ställe o ingen ”där uppe” verkar bry sig ÖVERHUVUDTAGET.”

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB