Larsson

Varje söndag i Aftonbladet. Varje dag i bloggen!

Startsida / Inlägg

Rihanna vs bonden Graham 0-1

av Markus Larsson

Skärmavbild 2011-09-29 kl. 19.56.54.pngOdyssey Arena. Klockan är bara fyra på eftermiddagen. Tror fansen att Rihanna ska springa iväg?

BELFAST. Fridens.
Befinner mig i Nordirlands huvudstad Belfast.
En stad som stöpts i blod och terror.
Konflikten mellan katoliker och protestanter har krävt tusentals dödsoffer. De värsta åren, en period som nordirländarna kallar ”The troubles”, började 1969 och slutade mot slutet av 90-talet, då Provisoriska IRA – en radikal paramilitär republikansk organisation – utlyste vapenvila.
”Den blodiga söndagen”, 30 januari 1972, då brittiska militärer dödade 13 obeväpnade demonstranter inspirerade en av 80-talets största hits – ”Sunday bloody sunday” med U2.
Men det är inte därför jag är här.
Om ett par timmar inleder r’n’b-stjärnan Rihanna sin Europaturné i Belfast. Det släpptes inga pressbiljetter till konserten. Rihannas management i Los Angeles bjuder inte in recensenterna förrän i morgon. Antagligen för att Rihanna ska få köra igenom sin show inför publik utan att få, inte vet jag, onödig kritik.
Mycket märkligt. För i dag läcker ju inga åsikter och bilder ut på nätet fortare än Rihanna hinner stamma ”eh-eh-eh-la”. Inte alls.
I vilket fall: Rihanna har redan orsakat rabalder i Belfast när hon försökte spela in en video på bonden Alan Grahams gård. Graham, som är djupt troende, tyckte att Rihanna visade för mycket hud och bad henne att dra.
Händelsen får tidningarna att koka av överdrivna åsikter som delas upp i för eller emot.
Vissa tycker att Graham drar Nordirlands rykte i smutsen och skadar landets turism. Andra tycker att Alan Graham är ett föredöme i kampen mot sexism och kändishysteri.
Han har i alla fall flyttat mediafokuset bort från musiken.
Det återstår att se om konserten kan överrösta debatten. Det finns kanske en anledning till att Rihannas spindoktorer inte vill att några recensenter ska se första showen…
På vägen till arenan kan man se några klassiska landmärken, som floden Lagan och skeppsvarvet Harland and Wolff där de jättelika kranarna David och Goliath står i bjärt kontrast till Belfasts moderna skyline.
Namnet Harland and Wolff kanske inte säger så mycket. Men företaget byggde en gång ett fartyg som säger desto mer: Titanic.

Skärmavbild 2011-09-29 kl. 19.59.33.png

En gata i Belfast. Fan vet vilken.

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier