Larssons liga

Mattias J Larsson bloggar om fotboll med utgångspunkt från Skåne

Startsida / Inlägg

2–2 och vi fick en vinnare – Helsingborg

av Mattias Larsson

2–2 på Borås Arena och ingen är förvånad även om något av lagen skulle ha vunnit.

Wilton Figueiredo skulle så klart avgjort för Malmö på straffen vid 1–2.

James Keene skulle så klart avgjort för Elfsborg men nickade, på tilläggstid, över öppet mål från en halvmeter.

Så det blev 2–2 och vi fick en vinnare. Helsingborg.

Jag tror Elfsborg kan åka ur guldstriden i morgon. Slår HIF ÖSK har Elfsborg 12 poäng upp. Även om serien är lång visar historiken att en så stor marginal är väääääldigt svår att hämta in. Speciellt som Elfsborg dessutom har Malmö och Örebro emellan.

I övrigt då? Wilton Figueiredo var allsvenskans bäste innermittfältare – tills han missade straffen. Efter det var han en av de sämsta.

Med dagens backlinje är Elfsborg ingen guldkandidat. Punkt. Slut.

Framåt har Elfsborg med sitt snabba passningsspel, fina rörlighet och fantastiska fötter (Bajrami, Svensson, Ericsson, Larsson, Avdic) allsvenskans överlägset mest kompletta offensiv. Men ibland får jag känslan av att laget i många toppmöten tar sig till lite för få riktigt heta lägen (dock inte i kväll). Och att man inte får ut allt av den där underbara anfallsbesättningen. Det kan bero på 4–5–1.

Det påstods häromdagen att Johan Dahlins karriär kunde vara i omedelbar fara. Jag vet inte med er; men jag hade rätt svårt att se det i kväll.

Molins till Holland redan i sommar? Malmö (som har de flesta av sina 119 miljoner fastlåsta i sin egen arena) behöver cash. Och skulle Molins säljas är höstens guldstrid lite öppnare.

Var det linjedomaren som hette B Lindroth som tre gånger vinkade av för felaktig offside och sedan dömde hands (jag tror den var korrekt) på Daniel Andersson? Intressant namnförkortning på en linjedomare bara…

Malmö gör två briljanta mål. Igen. Det var ju klart att Wilton inte skulle göra mål på den straffen. Han siktade ju lågt och ganska löst. Han skulle gått på kraft mot krysset. Det är sådana mål MFF gör.

Åtvidaberg har samma poäng som Kalmar och är tre poäng före AIK och Göteborg. Synd för ÅFF att Kalmar, AIK och Göteborg inte har de toppositioner vi trodde de skulle ha. Då hade Åtvids överprestation varit ännu större.

Vinner Göteborg över AIK hemma på Gamla Ullevi i morgon har regerande mästarna från Solna sex poäng upp.

Ja, till kvalstrecket alltså…

—-

Abiola Dauda skjuter Kalmar mot fastare mark. Det var väl inte helt oväntat. Trots fängelsestraff och en brasse som vill fly landet blir det liksom aldrig kris på riktigt i Kalmar Stad. Sånt tycker smålänningar man får hålla på med i Stockholm…

Peter Gerhardsson till Hammarby? Någon? Men ni ska se att Pelle Olsson hänger kvar Gefle i år också… Utan att Bajen hör av sig.

HIF–ÖSK i morgon. Ettan mot trean i allsvenskan i ett hett möte där Helsingborg kan göra ett oerhört viktigt ryck samtidigt som ÖSK har chansen att bli en äkta guldkandidat. Vi får plöja massvis med förhands på den matchen i morgon! Eller inte…

Träffade Trelleborgs Allehandas sportchef Martin Falkenby tidigare i dag. Han visste inte om han vågade skicka någon reporter på superskadedrabbade TFF:s sista träning inför morgondagens match mot Mjällby. Falkenby var rädd att Prahl är så långt ner i arkiven och gräver efter spelare att reportern skulle bli uttagen i matchtruppen.

Och vem skulle då skriva matchreferatet i TA?

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB