Larssons liga

Mattias J Larsson bloggar om fotboll med utgångspunkt från Skåne

Startsida / Inlägg

Så vinner MFF & så vinner Mjällby

av Mattias Larsson

Regnet vräker ner i Malmö men prognosen för Hällevik talar om uppehåll.

Invasionen från syd riskerar inte att drunkna i detta domedagsregnande och i dagens Sportbladet laddar vi upp inför Mjälly–Malmö med tre artiklar.

Det finns lite annat intressant som inte fick plats i tidningen.

* Som att Daniel Andersson i går haltade av MFF:s träning med knäproblem. Till Sydsvenskan säger hela MFF-staben att det inte är någon fara. Det är mycket möjligt att det är så, men snart 33-åriga knän är känsliga och Daniel Andersson lite för viktig för MFF att man i det här läget skulle välja att säga något annat.

* Vad vi inte heller hade utrymme att skriva om är det faktum att succéanfallsduon Ekenberg/El Kabir nu återförenas efter tre matcher där El Kabir varit avstängd i två omgångar och Ekenberg skadad i två matcher. Det innebär att unge Pontus Jansson kommer att få stångas med en av seriens bästa mottagninsanfallare, medan Daniel Andersson ska försöka hänga med den rappe El Kabir i djupet. Det ska bli oerhört intressant att se hur MFF:s mittbacksduo bemästrar det. Lyckas Andersson/Jansson avstyra Maif-anfallarna kommer MFF inte att förlora. Om man misslyckas vinner Mjällby.

* Nästa kärnyta är det central mittfältet där den underskattade Osiako tillsammans med Tobias Grahn ska stjäla initiativet från Figueiredo/Pekalski. Det känns faktiskt som att Maifs innermitt är snäppet starkare än MFF:s, i alla fall på en plan som inte gynnar snabbt passningsspel längs marken.

* I Mjällbys box frontalkrockar två världar. Den fiberoptiksnabbe Daniel Larsson och den rappe Mehmeti mot monsterstarke Robledo och duellskicklige Rosengren. För Mjällbys backlinje gäller det att ligga lågt, tvinga MFF:s till att lyfta in bollen och inte ge gästerna chansen att springa i djupet eller vägga sig igenom

* Nyckeln till MFF-seger är att man har några av sina starkaste punkter där Mjällby har sina svagaste – nämligen de offensiva kantspelarna. Med en Molins som kommer rätt in i matchen och en Durmaz som fokuserar på att använda sitt ryck istället för sina dribblingar kommer det att bli riktigt jobbigt för Mjällbys ytterbackar.

Jag tror matchen avgörs där.

Eller i Malmös straffområde.

Malmö FF:s tröjsponsor har varit en föjetong i den här bloggen. Nu har klubben officiellt kommunicerat ut att man kommer att vänta att sälja platsen till att man får de pengar vi tidigare har berättat här, drygt 10 miljoner kronor.

Om fåglarna som viskar in mina öron har rätt kan en tröjsponsor vara på plats till den allsvenska omstarten 18/7.

Och varför ska MFF-fansen bry sig om det? Jo, för med tröjsponsorn på plats har klubben nya ekonomiska muskler att tacka nej till bud på spelare under det transferfönster som stänges 31/8…

Vilka matcher jag ska på denna helgen? Inga. Det väntar ett stort mästerskap nästa månad och det måste skrivas till det också. Men att inte följa så här viktiga allsvenska matcher på plats i det här läget känns… tomt, ovant och märkligt.

Mer läsning inför matchen på dessa länkar:

Grahn om att möta Malmö

Bagarn om att vara äldst i serien

Molins om tatueringar

Vad tycker ni om vårt förhands?

Vad är bra, vad är mindre bra, vad vill ni läsa, vad vill ni inte läsa?

Kommentera och lär oss bli bättre!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB