Larssons liga

Mattias J Larsson bloggar om fotboll med utgångspunkt från Skåne

Startsida / Inlägg

Taktisk fullträff av Swärdh

av Mattias Larsson

Först och främst.

Usel väder, usel plan. Ändå en riktigt fin publiksiffra och en riktigt bra fotbollsmatch på Strandvallen mellan Mjällby och Malmö.

Man kan i evighet diskutera vad vinden betydde, att Mjälllby började med den i ryggen och att Malmö inte hade det förrän i andra halvlek. Men det var inte där matchen avgjordes.

Mjällby vann på grund av två anfallare som kompletterar varandra perfekt (mottagaren Ekenberg och djupledslöparen El Kabir) samt att man har allsvenskans bäste huvudspelare i 196 cm Juan Robledo. Vid 1–0 målet satte Malmö Agon Mehmeti på Robledo och den duellen hade malmöiten inte ens vunnit med en kalajsnikov.

Vid 2–0 slarvar Elanga, Ekenberg assisterar superbt och El Kabir avslutar perfekt.Grahn gör det bra vid 3–0 där Malmö åter tappar centralt.

Jag skrev tidigare i dag att om Malmö ville slå Mjällby gällde de att komma med fart längs marken mot och bakom Robledo/Rosengren. Första gången man lyckades med det gjorde Daniel Larsson 3–1. Det var i andra halvlek och MFF hade vinden i ryggen.

Efter Pontus Janssons hörnnick till 3–2 packade Mjällby ihop laget, drog ner Grahn och Osiako ytterligare en aning och stängde till centralt.

Jag skrev också tidigare i dag att Malmös kantmittfält var nyckeln till framgång på Strandvallen och att Durmaz skulle använda sitt ryck istället för att dribbla. Durmaz dribblade i hjäl sig (eller höll i alla fall bollen för länge), Molins hade en sådan där dag som han har lite för ofta där han i princip inte lyckas med någonting och det sägs att Hamad byttes in, men jag minns inte att jag såg honom göra mer än att misslyckas med några inlägg. Å andra sidan var inte VInzents inlägg bättre…

Mjällbys seger var rättvis.

* Osiako/Grahn var bättre än Figueiredo (briljant ass till 3–1) och Pekalski.

* Malmö lyckades inte såra Robledo/Bagarn tillräckligt ofta.

* Ekenberg/El Kabir kompletterar varandra perfekt – Mehmeti/Larsson saknar nästan helt ett felvänt mottagningsspel i dag.

* Swärdhs taktik att tvinga Malmö till att skicka långt mot Robledo/Bagarn darrade i början av andra halvlek, men var felfri i 75 minuter och gav Maif segern.

RIktigt imponerande av Mjällby.

Malmö FF blottade brister Roland NIlsson behöver täta till.

Två mål av Anselmo. Och HBK andas igen. Djurgården är samma Djurgården.

Glitter-Guidetti och Doktor Guterstam för BP. Tungt. Speciellt för Häcken…

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB