Larssons liga

Mattias J Larsson bloggar om fotboll med utgångspunkt från Skåne

Startsida / Inlägg

Kort om diverse…

av Mattias Larsson

Inte mycket bloggande just nu. Det finns olika anledningar till det.

Men vissa saker bör ju kommenteras ändå, för dem som vill läsa.

1. AIK inleder allsvenskan efter sommarens turbulens med dubbelmöten med Malmö. Torskar AIK hemmamamatchen lär de få stryk även i bortamatchen och då… Då tror jag tamejfan de regerande mästarna åker ut. Helgi Danielsson och Robert Åhman Persson (ni som följt den här bloggen minns att jag redan inför säsongen skrev att han inte håller för en allsvensk guldkandidat) är två kompetenta allsvenska innermittfältare, men ingen av dem lyfter ett lag…

2. Vad sysslar Mjällby AIF med? En bra vårsäsong, sedan tror man att man regerar allsvenskan? Laget grävde upp sin hemmaarena, ville spela en tv-sänd cupmatch från en IP och blev sedan så sura när man fick avslag från förbundet att man hotade att lämna WO. Nu spelas matchen mot Malmö i Malmö och det kan väl tyckas konstigt m e n Mjällby har själv valt Swedbank Stadion som reservarena i n f ö r säsongen.

Bara att bita i det sura äpplet Maif. Ska ni vara en av elitklubbarna i Sverige får ni bannemej agera som en av elitklubbarna i Sverige. (För er som följt den här bloggen tidigare skymtas här en glimt av SEF-problematiken, men jag går inte in djupare på det nu).

3. Träningsmatcher:

HIF slog Fredrikstad i Norge med 4–0 i veckan som gick. Det ska vi inte gå bananer över, Fredrikstad är numera i andraligan och ligger där i dagsläget på fjärdeplats. Men Rasmus Jönsson gjorde mål. Det kan bara vara positivt för HIF.

Malmö slog Brøndby med 2–1. Det är ett bra resultat, men Brøndby är i tidig försäsongsträning.

TFF och Mjällby lirade 2–2. Mest intressant är att El Kabir och Haynes åkte ur redan i 8:e minuten, El Kabir ska ha gått fult in på Haynes som reagerade vilt. Har sommarkoll på detaljerna – men viss risk för avstängningar till allsvenska omstarten föreligger.

4. Missa inte den här bloggen, Rytmen i blodet. En tankeväckande och kulklurig blogg om hur oeftertänksamma vi sportjournalister lite för ofta är.

5. På söndag, dagen efter de sista VM-kvartsfinalerna, startar norska Tippeligan om. Allsvenskan väntar vi på i två veckor till.

För övrigt tror jag i dagsläget att HIF vinner allsvenskan, Åtvidaberg och Gais (den var oväntad, va?) åker ur och Trelleborg får kvala.

Från Superettan hoppas jag Sundsvall går upp, att Hammarby kravlar sig upp och att Norrköping eller Landskrona får kvala. Allt för allsvenskans attraktionskraft.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB